שלום, אני מעוניינת לדעת עוד פרטים על תואר בייעוץ ארגוני. אני יודעת שזהו תואר שני, אני כרגע מתלבטת בין תואר בכלכלה וניהול או מדעי ההתנהגות בשביל להמשיך לייעוץ ארגוני. לגבי המקצוע עצמו - האם הוא משתלם? איך השכר? העבודה עצמה? האם יש ביקוש ליועצים ארגוניים כיום? אשמח לדעת עוד פרטים.
ש
שני יונגר
תואר שני בייעוץ ארגוני עבודה ושכר
שלום דנה,
תואר שני בייעוץ ארגוני מתקיים במסלולים שונים האחד הוא תואר שני במנהל עסקים והתמחות בייעוץ ארגוני או שהגישה בו היא עסקית בעיקר בהסתכלות על הארגון וקיימת לך גם אפשרות לתואר שני בפסיכולוגיה ארגונית וכן תואר שני בסוציולוגיה ארגונית. כל מסלול הוא בעל גישה שונה להתערבות ולניתוח הארגון וכמובן כפועל יוצא מזה לאופן הייעוץ. הגישה הפופולרית ביותר היא תואר שני בייעוץ ארגוני בגישה העסקית. כי עיקר היועצים הארגוניים תפקידם לסייע בארגון בפיתוח עסקי או בתחומים כמו גיוס עובדים וייעול תהליכים להגדלת הרווחיות של הארגון מצד העובדים בו. לגבי המקצוע, הרוב המכריע של היועצים הארגוניים הם יועצים חיצוניים עצמאיים, הם כמובן יכולים להשכרת טוב יותר או פחות בהתאם לאיכות עבודתם קשריהם ויכולותיהם. יועצים ארגוניים כשכירים מקבלים שכר דיי טוב כבר בתפקידים התחלתיים, אך כמעט תמיד נדרשת מהם הכשרה וניסיון ניהולי קודם, אז קחי זאת בחשבון במהלך הלימודים. צירפתי לך טבלת שכר של יועצים ארגוניים לעיונך בקישור למטה. לגבי העבודה עצמה, העבודה היא כשכירה או כעצמאית בתוך ארגונים השוכרים שירותים של יועצים ארגוניים לצרכים שונים: גיוס או פיטורין של עובדים, ייעול תהליכים ארגוניים, פיתוח עסקי בעיקר. הביקוש אינו גדול ליועצים ארגוניים שכירים ולכן חייבים לשמור על ממוצע ציונים גבוה במיוחד בתואר הראשון וכן כדאי לעסוק בתחומים כמו: פיתוח עסקי, משאבי אנוש ואפילו במכירות וניהול מכירות.