שלום, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני מתלבט לגבי לימודי התואר השני. אופציה אחת היא תואר שני בקידום נוער בסיכון ובמצוקה של בית ברל והאופציה השנייה היא תואר שני בחוג לבריאות נפש קהילתית של אוניברסיטת חיפה. כרגע אני עובד בכפר נוער כך שמכיוון שאני עובד עם בני נוער אז אולי המסלול הראשון הוא יותר רלוונטי. אבל אני גם מעוניין להיכנס לתחום של אנשים עם צרכים מיוחדים ובריאות הנפש אז גם האופציה השנייה היא רלוונטית. דבר נוסף הוא המיקום הפיזי, אני גר בצפון וחיפה ממש קרוב לי לעומת בית ברל שזה בכפר סבא. ודבר אחרון חשוב הוא שהתואר בחיפה הוא עם תזה ובבית ברל זה ללא תזה. אשמח אם מישהו מכיר את שני התארים ויכול לכוון אותי. תודה.
ש
שני יונגר
קידום נוער או בריאות הנפש
שלום שרון,
ההחלטה שלך מה ללמוד ואיפה ללמוד צריכה להיות תלויה אך ורק בתחום העיסוק שאליו את מעוניין להגיע בסופו של דבר. אם תחום בריאות הנפש הוא התחום בו אתה רוצה לעסוק בסופו של דבר, אז הלימודים במסלול בחיפה הם המתאימים לך ביותר. אך אם אתה רוצה להעמיק בכל הנושא של קידום נוער אז ללא ספק העיסוק הנוכחי שלך וכן המסלול לתואר שני בקידום נוער הם המסלולים הרלוונטיים. אפשרות נוספת היא ללמוד לתואר ראשון נוסף בעבודה סוציאלית (שטוב לשני התחומים דרך אגב). אני לצערי לא יכולה לעשות את ההחלטות עבורך. ולכן אולי כדאי שתיקח עוד שנה לחשוב על מה בדיוק את רוצה לעשות הלאה. כי התשובה היא רק אצלך ובך. שני התארים הם מרתקים ללא ספק ופותחים צוהר לעולם מאוד רחב של תתי תחומים ועיסוקים. לכן חשוב היטב באיזו מסגרת את רוצה למצוא את עצמך בעוד מספר שנים כאשר אתה מקבל את ההחלטה. * אני כמובן יוצאת מתוך נקודת הנחה שציוניך בתואר ראשון מאפשרים קבלה לכלל המסלולים המדוברים.