שלום, יש לי תואר ראשון בחינוך לגיל הרך, לאחר שנות הלימודים הסקתי שאני לא רוצה להמשיך בתחום, ואני הייתי שמחה לעבור לחינוך על יסודי, בנוסף, יש לי חלום להיות במאית, וכל תחום המשחק והתאטרון מעניין אותי, ישנה אפשרות ללמוד תואר שני בתחום זה? והאם תהיה אפשרות לשלב את בהוראה לדוגמה מורה למגמת תאטרון וכו'
נ
נועה סטרוז
לימודים ועבודה בתחום המשחק
שלום אנונימית,
שני התחומים שציינת אומנם קשורים אחד לשני בשם אך מסלולי הלימוד שונים לחלוטין. כדי להיות מורה לתאטרון ומשחק עלייך להוציא תעודת הוראה בחינוך לתאטרון או להשתלב במסלול להסבת אקדמאים להוראת תאטרון שמתקיים בסמינר הקיבוצים. הלימודים במסלול ההסבה נמשכים כשנתיים כאשר התכנית נבנית בצורה אישית מול המועמד ללימודים.
לגבי בימוי, היות ואין לך רקע בתחום אני מאוד ממליצה להתחיל מתואר ראשון או לפחות מכמה קורסים בבימוי לפני שאת נכנסת למסלול לתואר שני שבמרבית מוסדות הלימוד נדרש ניסיון אקדמי או מעשי בתחום. אני ממליצה לך להחליט לפני הכל האם את מעוניינת לעסוק בהוראת משחק או לפנות למסלול חיים אחר לחלוטין ולעשות הסבת מקצוע. ברגע שתדעי באיזה מהאפשרויות את מעוניינת יהיה לך יותר קל לבחור את מסלול הלימודים המתאים ביותר עבורך.