איזה תואר ראשון כדאי ללמוד כדי להמשיך לטיפול באומנות?
איזה תואר ראשון כדאי ללמוד כדי להמשיך לטיפול באומנות?
הגר
7 תגובות
שלום. אני לפני תואר ראשון. אני רוצה להגיע לטיפול באומנות. 1. איזה תואר ראשון הכי טוב לי ללמוד? 2. אני מחפשת מסלול קל, יותר מאשר עמוס בידע
ש
שני יונגר
תואר ראשון לקראת לימודי טיפול באומנויות
שלום הגר,
1. תארים ראשונים מתאימים יכולים להיות הבאים: חינוך ואומנות, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית, סיעוד וכו'. בכל מקרה חשוב לצבור שעות לימודי אומנות מכל סוג שהוא, כי זה מהווה את אחד מתנאי הקבלה למסלול. 2. לא קיים תואר ראשון קל שאינו עמוס בידע. תואר ראשון באופן כללי הוא לא מסלול קל ודורש הרבה השקעה. יותר חשוב שתבחרי ללמוד מסלול שמעניין אותך. אם תלמדי משהו שיעניין אותך ללמוד אותו יהיה לך קל יותר.
איפה אפשר ללמוד לתואר שני טיפול באומנות?
שלום שני, תודה על התשובה המהירה. הבנתי שצריך תואר ראשון + שעות באומנות + קורסים בפסיכולוגיה. השאלה מה עדיף: 1. מלכתחילה לעשות תואר ראשון בחינוך ואומנות 2. לעשות תואר כלשהו יותר מאוורר ואז להשלים שעות באומנות ופסיכולוגיה
נ
נועה סטרוז
לימודי טיפול באומנות
שלום הגר,
כפי ששני ציינה, אין תואר ראשון "מאוורר", לימודים בתואר ראשון הינם עמוסים בידע ובכל תחום יהיו קשיים בדרך. אני ממליצה לך לפנות ישירות לתואר ראשון בחינוך ואומנות, מדובר בתחום שבסופו של דבר אמרת שאת מעוניינת לעסוק בו (חינוך וטיפול הם מקצועות שבאים יד ביד) ולכן מומלץ לצבור כמה שיותר ניסיון ישירות בתחום. כמו כן יותר קשה להשיג ניסיון באומנות ופסיכולוגיה אם פנית למסלול לימודים שלא כולל אותם.
בברכה, נעה
ה
הגר
מה תנאי הקבלה לתואר שני בטיפול באומנות?
ואיפה אפשר ללמוד?
נ
נועה סטרוז
לימודי טיפול באומנות - מוסדות לימוד
שלום הגר,
בין מוסד הלימוד בהם תוכלי למצוא מסלול ללימודי טיפול באומנות: אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, מכון לומדה, מכללה ירושלים, אוניברסיטת בר אילן ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלולי הלימוד השונים ביניהם תצטרכי לבחור בלימודי טיפול באומנות ומציג את מוסדות הלימוד המציעים את המסלולים השונים.
טיפול באומנות
האם לימודים של תואר ראשון במדעי המוח או מדעי הקוגניציה מתאים כדי להמשיך לאחר מכן לטיפול באומנות?
מ
מנהל הפורום
דרישות הקבלה לתואר השני בטיפול באמנות
שלום ניקה,
לתואר השני בטיפול באמנות ניתן להתקבל על סמך תואר ראשון בכל תחום, לרבות מדעי הקוגניציה או מדעי המוח, אך עם זאת, מי שאינם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה מחויבים להשלים 7 קורסי הפסיכולוגיה והמתודולוגיה, וכן עליהם להשלים 500 שעות מעשיות בתחום האמנות (300 שעות מתוכן לפני תחילת התואר). את הקורסים בפסיכולוגיה ניתן להשלים במסגרת תכניות השלמה ייעודיות המתקיימות במוסדות האקדמיים השונים, ואת שעות האמנות ניתן להשלים במסגרת מכינות או קורסים ייעודיים. צירפתי עבורך קישור בתחתית תשובתי למידע נוסף על התואר השני בטיפול באמנות.