הי, נתקלתי במהלך השיטוט בגוגל בלימודי מידענות. נשמע מעניין. מה בדיוק עושה מידען? האם יש בזה עבודה? אם מגיעים בסופו של דבר לספרנות, האם העבודה מחייבת משמרות? האם מספיקים לימודי תעודה או שנדרש תואר שני? דבר נוסף הוא שאני אוהבת לעבוד בחברת אנשים. האם העבודה הזו לא דורשת יותר לשבת לבד על המחשב? אני מורה בעלת תואר ראשון בספרות אנגלית ושוקלת בנוסף ללמוד לתואר שני בספרות אנגלית. נראה לי שאנגלית גבוהה תועיל למקצוע המידען. האמנם? בקיצור, כפי שוודאי שמתם לב אני מבולבלת ולא ממש יודעת מה זה ואם מתאים לי. גם הגיל שלי לא תורם (38). מבוגר מדי למשהו חדש בתחום זה? אודה לעזרה
ש
שני יונגר
לימודי ספרנות ומידענות
שלום אלכס,
ראשית, עבודה בספרות או מידענות היא גם עבודה עם אנשים, אבל היא גם הרבה מאוד עבודה עצמאית לבד. אז מאוד תלוי איזו מידענית תהיי. לימודי מידענות הולכים פעמים רבות עם ספרנות, אבל לא רק בספרנות דרוש הידע במידענות אלא גם בארגונים עתירי ידע בהם דרושים אנשים המומחים לאיתור ואחסון של ידע. לגבי הלימודים ניתן ללמוד אותם לתואר ראשון או שני, אך תואר אקדמי הוא הכרחי כדי להצליח למצוא עבודה. אין חובה בכלל בעבודת משמרות, לרוב העבודה היא עבודה בשעות הבוקר. מה שכן השכר בעיקר של ספרנים דיי נמוך, אז חשוב שתדעי זאת. לגבי רמת האנגלית הנדרשת. כדי להיות מידענית ברמה גבוהה רמת האנגלית שלך חייבת להיות גבוהה גם היא, בכך את בהחלט בעת יתרון. גיל 38 הוא לא גיל מבוגר בתחום שכזה, אז שימי את החששות מהנושא בצד והמשיכי הלאה. קראי על הלימודים בקישור המצורף ואולי כדאי שתדלי מידע על הנושא גם ממוסדות הלימוד עצמם או שתפני שירות לספרניות תשאלי אותן לגבי העיסוק שלהן. אך זכרי כי לא כל העבודה של בוגרי המסלול היא במסגרת ספריות.