הסבה מקצועית - האם להתחיל ללמוד מקצוע חדש בגיל 30?
הסבה מקצועית - האם להתחיל ללמוד מקצוע חדש בגיל 30?
עידו
1 תגובות
אני מזהיר מראש, הרבה מלל ותסכול יצאו פה, בלי לפגוע באיש, איני זקוק למשפטי תמיכה, או לעצות שיתנו אנשים סמך ניסיונם. אשמח לקבל עצות מבני גילי, בעלי ניסיון מקצועי, אשר יוכלו לתת לי עצה שתוכל לפתור את המצב אליו נקלעתי.
שמי עידו, אני בן 29. כיום אני עובד כאחמ"ש בצוות מכירות של חברת ביטוח. אני בעל תואר בתקשורת בהתמחות דיגיטל.
עשיתי תואר שאין מה לעשות איתו. בתחילת הדרך רציתי ללמוד משפטים, אז לפחות אני נשאר עם מקצוע, אולם וויתרתי, כי חששתי שלא אצליח להגיע לאוניברסיטה. התקשיתי ללמוד לפסיכומטרי, ואני לא מוכן לשלם 100,000 שקל למכללה על תואר. חשבתי שעדיף ללכת על משהו אטרקטיבי יותר ולא בנאלי. התואר אליו פניתי, שווק לי ככזה שפותח דלת לעולם השיווק באינטרנט. בסילבוס צדו את עיניי מילות מפתח כמו שיווק בפייסבוק, גוגל עריכת סרטים וקידום אתרים. בשורה התחתונה, כל זאת לא נכון.
הלימודים אמנם נגעו בכל אחד מהתחומים, אך זו הייתה נגיעה קטנה, כזו שלא נותנת שום או כלים אותם אפשר להציע למעסיקים פוטנציאליים. כך מצאתי עצמי בלית ברירה, בסיום לימודיי כשאני בן 27 בחברת ביטוח כי אין לי משהו טוב יותר לעשות. אני לא מעוניין להישאר ולהתקדם בחברת הביטוח. זו עבודה בה אני לא נהנה כלל, וגם בתפקיד האחרון אליו אני יכול להגיע יש תקרת שכר מאוד נמוכה. זה גם מרגיש לי פתטי להישאר בחברת ביטוח רק כי לא למדתי משהו מועיל יותר.
אודה שבהתחלה ניסיתי ללכת על הנדסה, אבל די מהר ראיתי שפיזיקה היא עולם שקשה לי אתו. כולם היו רצים בחומר ואילו אני נשארתי באותו מקום.
כיום אני כבר בגיל מתקדם מבחינה אקדמית. אני מתוסכל וחושש מהעתיד. האם לנסות ללמוד הנדסה שוב? האם לפנות ללימודי משפטים?כבר די מאוחר, להתחיל קריירה חדשה בגיל 33, שלא לדבר על הכסף שאוציא על התואר ועל שנות הלימודים בהן לא אוכל לעבוד במשרה מלאה.
מצד שני, להישאר במקום בו אני עובד מכניס אותי לדיכאון. זה נותן לי תזכורת יומית שכל מה שהגעתי אליו בחיי הוא אחמ"ש בחברת ביטוח, לא הישג שאפשר להתפאר בו. חתך הגילאים במוקד הביטוח הוא בסביבות 21-27, מה שאומר על שרוב העובדים מתייחסים לעבודה כזמנית בלבד, עבודת סטודנט. במידה ויפטרו אותי, לאן אוכל ללכת?
אני אוהב להתעסק עם עריכת סרטים, אבל אין בזה הכנסה. לדעתי, אני מאוד ורבלי ויכול להצליח בעולם המשפט. אולם, כמה עורכי דין שנמצאים בתחום שנים רבות, יעצו לי לא להתחיל בגיל זה כי מאוחר מדי. הם אומרים שאסיים את הלימודים וההתמחות בגיל 33, אחפש עבודה זמן רב ואחיה כמה שנים במשכורת 5 - 6 אלף על 13 שעות עבודה. רק בגיל 39 אוכל להרוויח שכר נורמלי.
אני מיואש. נראה שכל בני גילי הסתדרו. אחד פתח מספרה, שני פתח בר, שלישי מנהל בית קפה. כל השאר עובדים כשכירים או נמצאים בעבודות מכובדות כגון עורכי דין, מהנדסים, מנהלי מערכות מידע, אנליסטים או קצינים בקבע. אני פשוט לא יודע לאן לפנות לעזרה. למי אוכל לפנות כדי להיחלץ ממצב זה, ממנו פחדתי כל חיי, כשאני נושק לגיל 30 ועדיין בלי קריירה או כיוון?
נ
נועה סטרוז
אין שום בעיה להתחיל מקצוע חדש בגיל 30
שלום עידו,
ציינת שאתה לא מעוניין לשמוע את המשפט יהיה בסדר אז אשתדל לא להכניס אותו לתגובה שלי. גם אני ואנשים נוספים שאני מכירה קרובים לגילך ומתקשים למצוא עבודה בתחומים שונים, לאו דווקא בתקשורת ישנם בוגרים רבים מתחום ההנדסה תעשייה וניהול שלא מוצאים עבודה, כמו גם עורכי דין שידוע הרי שמציפים את השוק ולאחוז מאוד גבוה מהם לא תהיה עבודה בתחום לעולם ולכן אני חושבת שכן אפשר להתפתח בכל תחום שרוצים אבל צריך להתאמץ ולהשקיע, להתחיל בעבודות קטנות בתחום שמעניין אותך, אולי בעבודות שלא קשורות ישירות לתחום שלך אבל פותחות דלתות בחברות שמתאימות לאהבות שלך ולמה שאתה מחפש במקום עבודה. כפי שציינתי בהתחלה רבים מאוד הסטודנטים שרק מתחילים ללמוד בגיל שלך שעד עכשיו טיילו או עבדו כמוך כדי לחסוך כסף ואפילו לא חשבו על לימודים ולכן אני לא רואה שום סיבה להתחיל מקצוע חדש בגילך. למרות כל מה שאמרתי יש בעיה, אם אתה לא מעוניין ללמוד כמו שציינת תהיה לך בעיה להחליף מקצוע ולכן קשה לי מאוד לייעץ לגבי מסלול חדש שאינו כרוך בלימודים בכלל מלבד העצה שכבר נתתי לך - להתחיל מלמטה בחברה שמתאימה לצרכים שלך ולטפס למעלה לאט לאט.
ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה (ניתן להגיע אליו באמצעות הקישור "יצירת קשר") שיוכלו לעזור לך למצוא את הדרך המתאימה עבורך.