כותבת מייאוש. בת 42, אמא צעירה יחסית לילד בן שנתיים וחצי. עוסקת בגרפיקה ועיצוב גרפי. מאז שהפכתי אמא השוק ממש פולט אותי ממנו. לא מוכנים להתגמש בשעות. אני בשלבי מיאוס גדולים מהתחום ומשוועת להסבה. רק שכלום לא ממש מעניין אותי! נורא מתסכל. חשבתי ללמוד הדרכת שחייה אך אין בזה כסף טוב והמקצוע לא מתאים לאמא לילד קטן כשרוב ההדרכות הן בשעות אחהצ. מה לעשות? אני רואה שאני הולכת לעבוד בשירות לקוחות לצערי :(
ש
שני יונגר
איך לקבל כיוון להחלטה בנושא לימודי מקצוע חדש
שלום שירי,
במקרה כמו שאת מתארת כאן כדאי מאוד לעשות חשיבה על היתרונות והחסרונות בכל מסלול לימודים שתבחרי. ערכי לך רשימה של תחומי הלימוד שמעניינים אותך, וזה בסדר לכלול בהם גם לימודי עיצוב, כתבי לך במה את חזקה ובמה את חלשה וכן מה אופי העבודה המתאים לך. את בהחלט תצטרכי להתפשר על דברים כדי להגיע לעבודה שתהיה לך נוחה ותאפשר לך גידול ילדים במקביל. אולי כדאי גם שתשקלי לקחת קואוצ'ינג לקראת בחירת תעסוקה או ללכת למכון שבו תעברי מבחנים פסיכוטכניים ומבחני אישיות שיוכלו לעשור לך גם כן. קשה מהדברים שכתבת כאן לתת עצה טובה, את חייבת לעשות עבודת חשיבה רצינית לפני שאת מחליטה לוותר וללכת למקום שקל יהיה לך להתקבל בו לעבודה (כמו שירות הלקוחות) שדרך אגב כעבודה במקביל ללימודים זה דווקא יכול להיות נוח. אך גם כאן העבודה בחלק מהמקרים היא בשעות אחרי הצהריים.