שלום, ברצוני לקבל ייעוץ לגבי לימודים בשנה הבאה ומידע לגבי תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה תודה
ש
שני יונגר
תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה
שלום אורנה,
תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה הוא שם כללי לתארים בהם עוסקים בתחומים אומנותיים שונים לצורך טיפול. למשל: התמקדות בטיפול באמצעות אמנות; התמקדות בטיפול בפסיכודרמה; התמקדות בטיפול באמצעות תנועה ומחול; התמקדות בביבליותרפיה. מאוד תלוי מה השאיפה שלך בעיסוק בתחום ומהו הרקע הקודם שלך בתחום אומנותי, שהוא חלק מדרישות הקבלה למסלולי לימוד אלו. הלימודים עצמם נמשכים כשנתיים ומכשירים אותך כבוגרת המסלול לטיפול במסגרות של טיפול פרטני וכטיפול קבוצתי. את התואר תוכלי ללמוד בין היתר במוסדות הלימוד הבאים: אוניברסיטת תל אביב, המכללה האקדמית לחברה ואמנויות, אוניברסיטת חיפה, המכללה לחינוך על שם דוד ילין בירושלים. תנאי הקבלה ההתחלתיים ללימודים הם: תואר ראשון רלוונטי בממוצע של 80 לפחות וכן מספיק שעות ניסיון בתחום אומנותי רלוונטי על-פי דרישות כל מוסד לימודים (בדרך כלל 300 שעות ניסיון).
השלמות לתואר שני בטיפול באמנות
תודה על התשובה המהירה. אני מורה לחינוך מיוחד 23 שנים בבית ספר לחינוך קל עד בינוני עם תסמונות כמו תיסמונת דאון, אוטיזם, בעיות רגשיות וכד'. במהלך עבודתי אני משלבת מוזיקה, דרמה, אומנות אבל אף פעם לא למדתי אומנויות. זה תחום שמאוד מעניין אותי ואני חשה צורך ללמוד אותו כי זה עוזר לי מאוד בעבודתי. האם יש אפשרות ללמוד טיפול באומנות לתואר שני ולעשות השלמות ? תודה אורנה
נ
נועה סטרוז
לימודי השלמה לתואר שני בטיפול באומנות
שלום אורנה,
מרבית מוסדות הלימוד מתייחסים לתנאי הקבלה בתחום זה בצורה רצינית מאוד ולכן לא כולם מאפשרים לימודי השלמה אך אני בטוחה שאם תפני בצורה אישית לכל מוסד לימודים שמתאים עבורך יוכלו לדון בעניינך בצורה פרטנית היות ויש לך המון ניסיון בתחום החינוך.