עבודה בטיפול משפחתי וזוגי - איזה תואר שני צריך לעשות.
עבודה בטיפול משפחתי וזוגי - איזה תואר שני צריך לעשות.
שיר
3 תגובות
יש לי תואר ראשון בחינוך. בשאיפתי להגיע להיות מטפלת זוגית ומשפחתית. הבנתי שצריך תואר שני בשביל ללמוד את זה. איזה מהתארים השניים אצטרך ללמוד? מה ההבדל בין ייעוץ לטיפול זוגי?
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ או טיפול זוגי ומשפחתי
שלום שיר,
ההבדל בין יועץ למטפל הוא התואר השני שיש ליועצים בלבד ואילו למטפלים אין תואר שני. נכון להיום בישראל על-פי חוק ללא תואר שני אקדמי לא ניתן לקרוא לאדם יועץ אלא מטפל בתחומים מסוג הזה. לידיעתך קיים תואר שני בטיפול זוגי ומשפחתי מה שיכול להיות רלוונטי לך כך גם תהיי אקדמאית בעלת תואר שני וגם תלמדי את התחום שמעניין אותך. אם תרצי בתואר שני שיכול להיות רלוונטי, אז הייתי בוחרת במקומך בלימודי ייעוץ חינוכי. גם תרוויחי כלים של ייעוץ וגם יהיה לך תואר שני רלוונטי.
תודה ושאלה -
תודה שני על תגובתך הארוכה והמפרטת. רוצה להבין אם הבנתי נכון- את מציעה ללמוד ייעוץ חינוכי כתואר שני ואחכ לימודי תעודה בטיפול זוגי ומשפחתי??
ש
שני יונגר
לימודי ייעוץ חינוכי ואז טיפול זוגי ומשפחתי
שלום שיר,
זה בדיוק מה שאני ממליצה שתעשי. תהיי בעלת כישורים רבים לקראת לימודי הקורס וגם תוכלי ליהנות מהיותך יועצת חינוכית בתוך משרד החינוך. לדעתי תמיד כדאי שהיו כמה זרועות לפחות בתחילת הדרך. לאחר שתתמקצעי בתחומי הייעוץ ותצברי קליינטורה תוכלי לבחור במסלול שהכי יתאים לך. יש גם הרבה מאוד קווים מקבילים בין שני התחומים ולכן לדעתי השילוב הוא מצוין. אני רק מקווה שאת מתחברת לכל נושא ההוראה, כי זה חלק מהעניין.