שמי סיון, בת 32, אמא, בוגרת לימודי תעודה לקולנוע וטלוויזיה בביה"ס לקולנוע סם שפיגל, עובדת בתחום ההפקה. בשנה האחרונה החלטתי לצאת לדרך חדשה ואני מאוד רוצה לעשות הסבה ולהתעסק במקצוע טיפולי/אבחוני.
הכיוונים עליהם חשבתי הם: חינוך מיוחד לגיל הרך, קלינאות תקשורת , ריפוי בעיסוק. לצערי אין לי נקודת פתיחה טובה - כלומר ציונים מספיק גבוהים - כך שאולי את השנה הקרובה אצטרך להשקיע בהשלמתם ואני לוקחת את זה בחשבון. וגם מכיוון שאני אמא , מאוד חשוב לי למצוא מוסד שאוכל לשלב עבודה חלקית עם הלימודים.
אשמח מאוד להכוונה כי אני מאוד מבולבלת. תודה רבה.
נ
נועה סטרוז
הסבה למקצוע טיפולי
שלום סיון,
אחלק את התשובה שלי לכמה חלקים כדי להקל עלייך ולמנוע בלבול.
1. חינוך מיוחד לגיל הרך - מוסדות הלימוד השונים המציעים לימודי חינוך לגיל הרך מציגים תנאי קבלה שונים אחד מהשני אך הדרישה הממוצעת הינה לציון של 530 או יותר בפסיכומטרי וציון ממוצע של 90 ומעלה בתעודת הבגרות. לעיתים המכללות השונות בוחרות להקל על מועמדים מעל גיל 30 ולוותר על אחד מהשניים אך זה משהו שאני ממליצה לבדוק מולם בצורה פרטנית. בין מוסדות הלימוד תוכלי למצוא את מכללת אוהלו, מכללת אורנים, מכללת גבעת וושינגטון, סמינר הקיבוצים ועוד. בד"כ הלימודים במכללות גמישים יותר ולכן במסלול כזה יהיה לך פחות קשה לשלב עבודה לימודים ואמהות.
2.ריפוי בעיסוק - בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי ריפוי בעיסוק: אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב, הקריה האקדמית אונו והאוניברסיטה העברית. במסלול זה הדרישה הממוצעת הינה לציון של 600 ומעלה בבחינה הפסיכומטרית ו ממוצע של 95 ומעלה בתעודת הבגרות. היות והביקוש לתחום הולך וגדל תנאי הקבלה הופכים לקשים יותר ויותר ולכן עדיף בכל מצב לבדוק מול מוסדות הלימוד בהם את מעוניינת. במסלול זה יהיה לך קצת יותר קשה לשלב אימהות, עבודה ולימודים היות ומדובר במסלול שמתקיים באוניברסיטאות והן הרבה פחות גמישות מבחנת מערכת השעות.
3. קלינאות תקשורת - אחד המקצועות המבוקשים ביותר בשנים האחרונות ולכן תנאי הקבלה אליו קשים יחסית לשני התחומים האחרים שהצגת. מוסדות הלימוד השונים דורשים פסיכומטרי של 650 ומעלה כאשר בחלק ממוסדות הלימוד ישנה דרישה לציון מסויים בכל פרק בבחינה וממוצע בגרויות של 90 ומעלה. גם כאן מוסדות הלימוד פחות גמישים היות ולא מדובר במכללות אלא באוניברסיטאות - אוניברסיטת אריאל, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב והקריה האקדמית אונו. אך ישנן כמה מכללות שמציעות את המסלול ויוכלו להקל עלייך מבחינת לוחות הזמנים, כמו למשל המכללה האקדמית הדסה.
לכל שאלה נוספת תוכלי לפנות אלינו בפורום או באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה ויעביר את הטיפול לצוות היועצים שלנו.