שלום, אני בימים אלה בשנה השלישית לסיום התואר הראשון במקצוע - ניהול משאבי אנוש. אני מאוד רוצה לעשות הסבה ולהתעסק במקצוע ובתחום אבחוני טיפולי (אחד על אחד) - כדוגמת קלינאות תקשורת..וכו' אשמח לעוד רעיונות. ואיך והאם ניתן לעשות הסבה???? האם חייב לימוד תואר שני? האם ניתן ללמוד לימודי תעודה? אשמח לסיוע אני אובדת עצות ...
נ
נועה סטרוז
הסבה לתחום טיפולי
שלום יעל,
למיטב ידיעתי יהיה לך קשה מאוד למצוא מוסד לימודים שמציע מסלול הסבה מקוצר מתחום משאבי אנוש לתחום טיפולי, במיוחד לקלינאית תקשורת. מסלולי לימוד הקשורים לתחום טיפולי ידרשו ממך או תואר ראשון נוסף או תואר שני עם השלמות רבות שיתאימו למסלול בו תבחרי. היות וציינת רק קלינאות תקשורת אני יכולה להגיד לך שתנאי הקבלה לתואר שני בתחום כוללים ממוצע של 80 לפחות בתואר ראשון בהפרעות תקשורת, ידיעת שפה נוספת ברמת פטור (מלבד אנגלית) ועוד. אשמח אם תוכלי לכוון אותי לתחום ספציפי שמעניין אותך היות ועולם הטיפול רחב במיוחד וקשה להציג תנאי קבלה לכל כך הרבה מסלולים ביניהם תוכלי לבחור.
המשך
היי נעה, תודה על המענה הראשוני. אז כמו שהבנתי מתגובתך - ירדתי מקלינאות תקשורת... אני לא יכולה לזרוק 3 שנים ותואר שלם לפח.. כתבת שעולם הטיפול רחב במיוחד ושישנם הרבה מסלולים ביניהם אוכל לבחור - אשמח לייעוץ ממך מה כן יכול להתאים בתחום הטיפולי/איבחוני של אחד על אחד כלימודים המשכיים שלא יבטלו לחלוטין את התואר הראשון שאני מסיימת בימים אלו.. מה כן יכול להיות אופציה טובה בשבילי? איזה תחום התמקצעות והאם ישנם לימודי תעודה שמספיקים לאותו תחום... מחפשת תחום טיפולי שלא כולל מגע - אלא אחד על אחד בצורה וורבאלית/ביצועית..ייעוץ או איבחון... תודה לך! נשתמע יעל
נ
נועה סטרוז
מסלול לימודים המתאים לעבודה טיפולית
שלום יעל,
קשה לי לומר לך איזה מסלול יתאים עבורך היות ומרבית מוסדות הלימוד המציעים לימודי טיפול (מסוגים שונים) דורשים רקע אקדמי ומעשי בעבודה חינוכית ו/או טיפולית ולפי המידע שנתת לי את לא עומדת בדרישות הקבלה. אם תהיי מוכנה להרחיב את קהל היעד שלך ולכוון לטיפול משפחתי או זוגי תוכלי למצוא קורסים מתאימים בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם: אוניברסיטת תל אביב, מכון שילובים, מכון אדלר ועוד. הלימודים כוללים התנסות מעשית בשילוב עם לימודים עיוניים כגון: גישות התערבות טיפוליות משפחתיות, השפעות תרבותיות על המבנה המשפחתי ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המסביר על מסלול הלימודים ומוסדות הלימוד השונים כך שתוכלי להחליט האם המסלול מתאים לך למרות שמדובר בסוג טיפול מעט שונה ממה שציינת.