שלום, יש לי תואר ראשון בתקשורת וניהול בממצוע 82.8. אני רוצה להמשיך לתואר שני אך עדיין לא לגמרי יודעת מה ללמוד. כרגע חושבת שאולי לימודי תרבות. רציתי לדעת אם אוכל לעשות תואר שני באונברסיטה תל אביב עם הממוצע שלי? האם לימודי תואר שני באונברסיטה הפתוחה ״נחשבים״? או שעדיף ללמוד באונבסיטת ת״א למשל? במה אפשר לעסוק לאחר תואר שני בלימודי תרבות? תודה רבה, מעיין
נ
נועה סטרוז
תואר שני במחקר התרבות באוניברסיטת תל אביב
שלום מעיין,
אתחיל דווקא באפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר שני במחקר התרבות כך שתוכלי להחליט האם התחום מתאים לך לפני שתפני לתנאי הקבלה. מרבית בוגרי תואר שני במחקר התרבות פונים לעבודה במחקר ובחינוך כך שתוכלי לעבוד בעריכת תוכן, תרגום ועריכה, עריכה וייעוץ לשוני, הדרכה, הדרכת טיולים ועוד. בשביל להתקבל ללימודים תצטרכי להציג ממוצע של 85 ומעלה בתואר הראשון, אישור פטור באנגלית כשפה זרה ראשונה ואישור על פטור בשפה זרה נוספת. מי שלא סיים תואר ראשון במחקר התרבות יידרש ללימודי השלמה בנוסף לתנאים שהצגתי. לגבי האוניברסיטה הפתוחה - מדובר במוסד לימודים מוערך לכל דבר שבשנים האחרונות שמו הולך לפניו ולכן אני לא רואה סיבה לא לבחור בו במידה ולא תצליחי להתקבל לאוניברסיטת תל אביב שנמצאת אצלך במקום הראשון. האוניברסיטה הפתוחה מציעה מסלולי לימוד גמישים יותר שמאפשרים לסטודנטים לעבוד בזמן הלימודים, גם במשרה מלאה ומציעים במקביל תנאי קבלה נמוכים יותר מאוניברסיטאות רבות בארץ.
אני ממליצה לך לבחון היטב האם זה המסלול שבו את רוצה להשתלב ורק לאחר מכן לבחון את תנאי הקבלה במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ.