היי, חיפשתי כל מיני נושאים ללימוד אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה מתאים לי. אני מאוד מבולבלת. אני יודעת שאני אוהבת עבודה משרדתית אבל גם פחות אוהבת טלפון, ביררתי גם קצת על גרפיקה אבל עדיין כלום לא נגע בי. יש לימודים שנחשבים קשים וזה מפחיד לגשת אליהם בידיעה שלא בטוח תצליח.. מה עושים?
ש
שני יונגר
שאלות ומיקוד בעניין בחירת המקצוע
שלום חופית,
יש לא מעט עבודות שהן עבודות משרדיות, שחלקן דורשות עבודה טלפונית בנוסף לעבודת המשרד ובחלקן אולי פחות. כל תפקידי הבק אופיס למיניהם אינן מחייבים עבודה טלפונית עם לקוחות למשל ועבודה כזו תוכלי למצוא גם בבנקים, בחברות ביטוח ואפילו בחברות היי טק. למעשה ההגדרה שלך לעבודה משרדית היא כללית מידיי, שכן חשוב שתגדירי גם מהו סוג העבודה שאת אוהבת, למשל משפרים וחשבון אז הנהלת חשבונות או חשבות שכר יכולים להיות טובים לך וגם עבודה בנקאית. האם תחום הביטוח מעניין אותך, העיצוב והגרפיקה וכו'. אם את לא יודעת או לא בטוחה, את מיד יכולה ללכת לאבחון או פסיכולוגי או מסוג אחר שבו יאבחנו את הכישורים והיכולות שלך מול האישיות שלך ויעזרו לך לבחור במסלול שמתאים לך. אשמח אם תפרטי מה שתחום הגרפיקה כן עניין אותך. אולי משם נוכל להתחיל למצוא את המסלול בשבילך.