שלום, אני בוגר תואר ראשון מאונ' בן גוריון במדעי המחשב עם ממוצע 72.9. הייתי שמח להרחיב את השכלתי בתואר שני. האם ידוע למישהו האם ניתן להתקבל ללימודי תואר שני (מכללה/אוניברסיטה) בכל תחום שהוא עם ממוצע שכזה? תודה!
ש
שני יונגר
השאלה היא מה ללמוד ומה הניסיון שלך בעבודה
שלום דניאל,
הממוצע שלך מאוד נמוך, אך אתה כמובן מוזמן לפנות למוסדות הלימוד ולנסות להגיש מועמדות. מכיוון שאינני יודעת אם אתה עובד בתחום ולאיזה תואר שני אתה מעוניין להתקבל לצערי אינני יכולה להרחיב מעבר לכך את תשובתי. אתה כמובן מוזמן לחזור ולפרט, מה תרצה ללמוד (גם מספר אופציות שונות זה מצוין) והאם אתה מנוסה ובאיזה תחום. אשמח לתת תשובה מדויקת יותר במידת האפשר. או שאוכל להפנות אותך לגורם שיוכל לתת לך תשובה מהימנה.
בברכה, שני
ד
דניאל
ניסיון תעסוקתי
יש לי נסיון של שנה וחצי בתעשייה כמפתח תוכנה. מבחינתי תחומי עניין - בואי נתייחס לזה כאילו הכל כרגע פתוח.. תודה רבה על העזרה!
ש
שני יונגר
אפשרויות לתואר שני
שלום דניאל,
תנאי הקבלה לתואר השני בתחום התוכנה למשל, מצריכים ממוצע 80 לפחות בתואר הראשון וכן ניסיון בעבודה. אני בייתי בוחרת במוסדות לימוד שבהם תנאי הקבלה מלכתחילה נוחים יותר כי שם הסיכוי שיתגמשו איתך גדול יותר. בנוסף כתוב את קורות החיים שלך בצורה המרשימה ביותר האפשרית, כי כאשר ניגשים לתואר שני ולא עומדים בתנאי הקבלה מבחינת ציונים מה שמדבר הם קורות החיים. מוסד הלימודים שאתה הכי קרוב בו לציון המספיק לתואר שני במדעי המחשב הוא האקדמית תל אביב יפו. אם תרצה ללמוד הנדסת תוכנה לתואר שני כלל מוסדות הלימוד דורשים ממוצע 80 בתואר הראשון, אך הייתי בודקת בכל זאת במכללות מה הסיכויים שלך. כדאי שתברר גם לגבי לימודים באוניברסיטה הפתוחה, הם לעיתים אם קורות החיים מרשימים מספיק חורגים מתנאי הקבלה הרגילים ומקבלים על תנאי לסמסטר הראשון או לשנה הראשונה מועמדים שלא עמדו בתנאי הקבלה ההתחלתיים.
מקווה שהאפשרויות הללו מתאימות לך. אם אתה מחפש מסלול לימודים מחוץ לתחום שלך, בוודאי ניתן יהיה למצוא אפשרויות נוספות.
שוב תודה..
אני אשמח לשמוע על מוסדות עם תנאי קבלה שעשויים להתאים לשלי, גם אם בתחומים אחרים (יש לי לא מעט תחומי עניין נוספים כך שזה רלוונטי).
ט
טלאל
המשך לימודים לתואר שני בכימיה
שלום רב, אני בעל תואר 73 בהנדסה כימית ומעוניין בתואר שני בכימיה. יש לי ניסיון במעבדה אנליטית, כימיה ומכשור. איזה אפשרויות פתוחות עבורי. תודה
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
תואר שני בכימיה
היי,
כיום תנאי הקבלה לרוב המוסדות המקיימים לימודי תואר שני בכימיה הם ציון ממוצע 80-85 לפחות בתואר הראשון ומעבר של ראיון אישי או הצגת קורות חיים והמלצות. הקריטריונים משתנים מעט ממוסד למוסד ולכן אני מצרפת עבורך קישור למאמר עם תנאי הקבלה בכל המוסדות הרלוונטים כיום.
אני ממליצה לך ליצור קשר עם המוסדות שמעניינים אותך ולברר כיצד ולאן עליך להגיש את המסמכים הנדרשים ולהתחיל את תהליך ההרשמה.