שלום וברכה, אני בת 31 בלי תואר ראשון ובלי פסיכומטרי, ממוצע בגרות של 94.1. בקרוב ב"ה מתחתנת ומצפה להיות אמא. אני מתלבטת אם ללמוד טיפול באומנות תואר ראשון ושני או ללמוד קורסים ביזמות כדי להקים עסקים ספציפים וסטארטאפים קטנים. אני בן אדם יצירתי, עם מלא רעיונות, שאוהב לעזור לאנשים וללמוד תורה גם. האמת שהלב שלי לא רוצה להכנס למסלול של כ-5 שנים ללימודים למרות שיש בידי אפשרות אחרי בדיקות שערכתי. ואולי עם למידת קורס יזמות אקבל כלים ו'חופש' לעשייה. אני תוהה לגבי יכולת שכר מקסימלית וריאלית מבחינת 2 החלופות. אין לי עם מי לדבר אודות 'טיפול באומנות' במגזר הפרטי או לחלופין הקמת עסקים, יבוא, סטארטאפ בלי רקע של תואר בכלכלה והייטק וכו'.. אני מתלבטת אם 'תואר ראשון ושני' הוא באמת ערובה כלכלית לעומת יזמות ואם באמת ניתן להצליח ביזמות קטנה.. אשמח לעזרה
ש
שני יונגר
שיקולים בבחירת המסלול
שלום נעם,
כאשר את רוצה להשוות את נושא היזמות לכל נושא אחר הדבר כמעט בלתי אפשרי. חלק מנושא היזמות מדבר על סיכון לעומת הסיכוי. הסיכון מאוד גבוה ולכן למעשה אמור להיות גם סיכוי לרווח גבוה מאוד. אם יש עיסוק יזמי שהוא בנפשך, אז מדוע לא לממש אותו? אין מניעה שבעתיד תלמדי גם לימודי תואר ראשן ושני לעיסוק בתחום הטיפול באומנויות, אך השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך כרגע היא מה הכי נכון לך לעשות עכשיו. תארים אקדמיים הם לא בהכרח הדרך להצליח במיזמים, אלא רעיון טוב, כוח שכנוע והתמדה. זכרי דבר אחד שקורה בקרוב, ציינת כי את עומדת להפוך לאמא, הרבה משאיפותיך עלולות להשתנות ולקבל אור שונה לחלוטין לאחר הלידה. בנוסף, סטארטאפ הוא תחום ששואב המון אנרגיות וזמן, האם באמת יהיו לך הזמן והאנרגיות לאחר הלידה, אין לדעת. אני מציעה שתשקיע עוד מעט מחשבה היכן את מעוניינת להשקיע כרגע את זמנך וכספך והחליטי בהתאם. אם תחליטי לבחור במסלול הלימודים האקדמיים אז מהרי להירשם כי ההרשמה החלה כבר לפני מספר חודשים. מה דעתך?