מוסדות שדורשים פסיכומטרי - מה ההבדל בינם לבין הפתוחה?
מוסדות שדורשים פסיכומטרי - מה ההבדל בינם לבין הפתוחה?
הילה
1 תגובות
שלום, אני עוד לא סטודנטית אבל מעוניינת להתחיל ללמוד ואשמח להתייעץ עימכם לגבי תחילת התואר. עוד לא עשיתי פסיכומטרי ועוד לא מצאתי כיוון ללימודים אך שמעתי למשל שבפתוחה אין תנאי קבלה למשל ובשאר המוסדות דורשים ופסיכומטרי. ואני מבולבלת האם כדאי לעשות פסיכומטרי או שמא זה לרוב מבחן מיותר שגוזל זמן יקר בו אפשר כבר ללמוד בפתוחה למשל. מה צריכים להיות השיקולים אשמח לקבל דעה ויעוץ בנושא. המשך יום נעים
ש
שני יונגר
לימודים באוניברסיטה הפתוחה או במוסד לימודים אחר
שלום הילה,
השיקול שלך בבחירת מוסד לימודים ומסלול לימודים צריך להיות מורכב מהמשתנים הבאים: תחום הלימוד הרצוי, מסגרת הלימודים בוקר/ערב/סגור/גמיש, עלות הלימודים, שיקולים חברתיים ומלגות. כאשר בוחרים ללמוד במסגרת כמו האוניברסיטה הפתוחה לוקחים בחשבון כמה דברים מראש, ראשית, נכון שמקבלים את כולם ללימודי הסמסטר הראשון, אך הלימודים הם על תנאי של מעבר מספר קורסים ראשונים בהצלחה, מי שמצליח ממשיך את הלימודים לתואר ומי שאינו מצליח נפלט החוצה. שנית, מכיוון שמדובר במסלול גמיש ופתוח הנותן הרבה מקום ובחירה לסטודנט, אז סטודנטים רבים מושכים את התואר על פני שנים רבות, כאשר יש אפשרות לסיים את התואר בתוך כ-3.5 שנים למי שלוקח את העניין ברצינות. שלישית, יש פחות מקום לנושא החברתי, כי הקורסים שלומדים הם אינם בהכרח אותם הקורסים שלומדים עמיתך לכיתה כל עת, כי כל אחד יכול לבחור קורסים שונים (בהתאם לשלב בתואר) ואת המינון של הקורסים. כך שהנושא החברתי מקבל פחות תשומת לב לעומת מסגרות סגורות אחרות. על נושאים כגון רמת הלימודים ואיכות התואר אינני יכולה לדון פה במסגרת הפורום, שכן היא מחייבת העברת ביקורת על איכות מוסדות הלימוד וכמנהלת פורום אני מנועה מלעשות זאת. אני כן מציעה שתיכנסי לקישור שצירפתי לך בתחתית התשובה שלי ותקראי את חוות דעתם של סטודנטים שלומדים בפתוחה ובמוסדות לימוד אחרים ותחליטי מה הכי נכון לך. אפשר תמיד גם להתחרט על החלטה ולשנות כיוון.