אילו מקצועות מתאימים לי לפי תוצאות אלו מבלי להתייחס להעדפות שלי רק לפי תוצאות אלו?
ושאלה נוספת - מבין 2 האפשרויות: עבודה סוציאלית ושירותי אנוש באיזה מקצוע יש יותר אפשרויות תעסוקה?
תודה מראש על התשובה
ש
שני יונגר
בחירת לימודים לפי תוצאות המבחן
שלום הדס,
בהחלט הכיוונים שמעניינים אותך יכולים להיות אלו המתאימים לך. אם את חזקה בכושר אנליטי מילולי אז את חזקה בתחומי המקצועות ההומניים. כך למשל המקצועות הבאים יכולים להיות טובים לך: פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית, ניהול ומשאבי אנוש, ניהול השיווק, תקשורת ועוד. כל מקצוע בו הדגש הוא הומני ומילולי בעיקר יכול להיות לך טוב. מבין שני המקצועות שמנית כאן, תוכלי למצוא עבודה התחלתית בשניהם דיי בקלות. לאחר מכן הקידום תלוי בך בעניין שלך וברצון שלך לדחוף את עצמך קדימה. משירותי אנוש ניתן להגיע גם לעבודות בתחום ניהול משאבי אנוש, ייעוץ ארגוני וכד'. מתחומי העבודה הסוציאלית תוכלי להגיע לתפקידי ניהול בעמותות, ייעוץ וטיפול לסוגיו השונים ואפילו לפסיכותרפיה (דלת אחורית לעולם הפסיכולוגיה). כדאי שתתחילי לקרוא על המקצועות שמיניתי כאן ותראי מה הכי מושך אותך מהתיאור שלהם. חשבי על אופי העבודה שהיית רוצה ואשמח אם תחזרי שוב בהמשך ותשתפי.
המשך שאלה על בחירת לימודים
מבחינת גיל מה עדיף ללמוד בגיל 43 שירותי אנוש או עבודה סוציאלית אני מתכוונת מבחינת קבלה לעבודה
ש
שני יונגר
שירותי אנוש או עבודה סוציאלית בגיל 43
שלום הדס,
ההערכה שלי היא שעדיף ללמוד עבודה סוציאלית. באופן כללי התחום אינו מאופיין בהכרח בצעירים חסרי ניסיון כמו שירותי אנוש. מכיוון שלא ידוע לי במה עסקת טרם בחירת מסלול הלימודים אז אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שבתחום הזה אין לך ניסיון. בעבודה סוציאלית הרבה מאוד מעניין הוא בגרות ויכולת הכלה של האירועים שנחשפים אליהם בעבודה. בגיל 43 ללא ספק מגובשים הרבה יותר ובוגרים מספיק כדי להתמודד גם עם מצבים מאוד קשים שעל העובדים הסוציאליים להתמודד עמם.