התלבטות לגבי המשך קריירה - בעלת תואר שני במדעי המחשב
התלבטות לגבי המשך קריירה - בעלת תואר שני במדעי המחשב
אירנה זלינסקי
3 תגובות
היי, יש לי תואר שני במדעי מחשב, כרגע אני בלי עבודה ושוקלת להחליף מקצוע. אשמח לטיפים בנושא כיוון לימוד. תודה!
ש
שני יונגר
קודם כל בחירת כיוון ורק לאחר מכן מסלול לימודים מתאים
שלום אירנה,
כאשר מבצעים החלטה לגבי שינוי קריירה ובחירת מסלול לימודים לשם כך חייבים להתכונן. קודם כל אפשר לבחור במסלולי לימודים שהם מעולם המחשבים ובכך לא להתרחק לחלוטין מתחום העיסוק הנוכחי שלך כמו למשל לעסוק בתחומים של בדיקות תוכנה או שינוי כיוון לתחום של בניית אתרי אינטרנט וכל הנוגע לתכנות ובנייה של תבניות עיצוב למשל. כך לא תשני לחלוטין את סביבת העבודה אלא רק את סוג העבודה, והידע הקודם שלך ישמש אותך בדרך אחרת. אפשרות נוספת היא לפנות להוראה וללמד מחשבים. אפשרויות אחרות מצריכות שינוי משמעותי הרבה יותר מצידך. כאן גם תקופת הזמן שתשקיעי בלימודים משמעותית מאוד כלומר, יש תחומי עיסוק שבהם מספר חודשים של קורסים מספיקים ויש שיצריכו ממך לימודים אקדמיים נוספים. כאן כבר נכנסת השאלה החשובה ביותר והיא כמה את מוכנה להשקיע כדי לשנות מסלול. התשובה חייבת לנבוע מעניין ברור בתחום עיסוק אחר. במידה ויש לך כיוון כללי אוכל לעזור מאוד, אך במידה ולא, המלצתי היא קודם כל לחפש את תחום עיסוק המועדף עליך או לפחות כיוון כללי שאת רוצה לפנות אליו. לאחר מכן חזרי אלי עם שאלה כיצד להגיע לתחום העיסוק הזה באמצעות לימודים.
בברכה, שני
א
אירנה זלינסקי
תחום עיסוק חדש
היי שני, תודה על התגובה, חשבתי קצת על כיוונים לשינוי מקצוע והחלטתי שיעוץ מס או יעוץ השקעות יכולים לעניין אותי. איפה היית ממליצה לי ללמוד וכמה זמן זה יכול לקחת? תודה אירנה
ש
שני יונגר
ייעוץ מס וייעוץ השקעות
שלום אירנה,
כדי להיות יועצת מס עליך להיות קודם כל מנהלת חשבונות ורק לאחר מכן תוכלי ללמוד גם ייעוץ מס. קורס הנהלת חשבונות אורך כ-10-14 חודשי לימודים. לאחר מכן קורס ייעוץ מס אורך גם הוא כשנה וחצי עד שנתיים. במהלך לימודי הקורס כדאי מאוד שתתחילי לעבוד בהנהלת חשבונות כדי לצבור ניסיון בעבודה וגם כי אם זה אפשרי, אז למה לא. לגבי ייעוץ השקעות, מכיוון שלמרות היותך אקדמאית לא למדת במסלולים כמו כלכלה או מנהל עסקים הקורס המלא ללימודי ייעוץ השקעות אורך כשנה וחצי. לאחר מכן ניתן לעבוד בחברות פיננסיות כגון: בתי השקעות, בנקים, ייעוץ השקעות פרטי וכו'. יש הבדל משמעותי בין שני התחומים שאת מתארת פה ולכן אני מציעה שלפני ההחלטה נסי לאתר אנשי מקצוע מהתחום ולדבר איתם על אופי העבודה הדרישות בה ונסי להבין מהו טיבה. מכיוון שלפניך לפחות שנה וחצי של השקעה נוספת בלימודים, אני מניחה שתרצי לדעת למה לצפות לאחר סיומם. איפה כדאי ללמוד, כמנהלת פורום אינני יכולה להמליץ, אך אני בהחלט ממליצה לברר לפחות בשלושה מוסדות לימוד שונים כדי לבחור במתאים לך ביותר. תוכלי להיעזר באנשי השירות של האתר לשם כך. צירפתי לך תיבת צור קשר אם תחליטי לעשות זאת. זהו שירות חינם שמציע האתר לחברי הפורום.