שלום, השנה אסיים תואר ראשון בתקשורת ומנהל עסקים. רציתי להתייעץ ולדעת באיזה מקצוע אוכל להמשיך ללמוד לתואר שני?
חשוב לי לציין שאני שוקלת לעשות הסבת מקצוע ולא להמשיך בתחום התקשורת כלל מפני שאין עבודה בתחום. חשוב לי לדעת שהתחום בו אעשה את התואר השני יהיה תחום בו אוכל לרכוש מקצוע ולא יהיה קשה למצוא בו עבודה בתחום בסוף/במהלך התואר השני.
ברור לי כי זוהי שאלה גדולה מאוד, אך אולי בכל זאת מישהו יוכל לתת לי כיוון כללי למספר מקצועות שאוכל לבדוק לגביהם.
תודה רבה מראש
ש
שירה
עבודה לבוגרי תואר בתקשורת
היי לינור, רציתי לדעת איך את יכולה לדעת שאין בזה עבודה? האם ניסית להתקבל כבוגרת תקשורת? לדעתי אם המקצוע מעניין אותך שווה לך להמשיך לחפש. הרבה חברות שלי הן בוגרות בתחום והשתלבו יפה בתעשייה, לדעתי לא כדאי למהר לקפוץ לתואר שני בלי שניסית בכלל...
נ
נועה סטרוז
עבודה כבוגרת תקשורת ומנהל עסקים
שלום לינור,
תחילה אומר שדווקא בתקשורת שוק העבודה רחב מאוד והרבה מאוד בוגרי תואר ראשון ושני בתחום משתלבים בתחום בקלות יחסית לתחומי לימוד אחרים. כמעט בכל תחום היום מציאת עבודה עם סיום הלימודים הינה משימה לא קלה בכלל אך דווקא בתקשורת ומנהל עסקים יותר פשוט - הכל תלוי כמובן בכמה התחום מעניין אותך והאם את רואה עצמך עוסקת בו בעתיד, במידה ואינך מעוניינת להמשיך בתחום יכול להיות ששווה לך לשקול הסבה רק מסיבה זו היות ועניין התעסוקה הוא שולי יחסית לעניין שלך בתחום. לגבי תואר שני - תוכלי לבחור בתחומים שונים לא בהכרח כאלה שמשיקים ישירות לתקשורת ומנהל עסקים, ברגע שתבחרי תחום שמעניין אותך אשמח לייעץ לך ולהסביר לגבי תנאי הקבלה ואפשרויות התעסוקה בעתיד.
במידה ואת מעוניינת במידע נוסף תוכלי לפנות ליעוצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה.