אני בכיתה ט' ויש עוד 3 חודשים עד שאני צריכה להגיד את הבחירה שלי אבל אני לא יודעת מה לבחור. יש משהו שאני לא מבינה: אמרו לנו שבאוניברסיטה מסתכלים על הציון הגבוה של הבגרויות ולא על המקצועות שבחרנו אז למה בכל זאת מעודדים לבחור מקצועות ריאליים?? ועוד משהו: אני רציתי לבחור כימיה ומדעי המחשב (10 יחל) או במקרה שאני לא אתקבל למגמה מחשבים (5 יחל) הבעיה כשפירסמו את האשכולות יצא שכימיה ומחשבים ומדעי המחשב זה באותו אשכול ואי אפשר לבחור מאותו אשכול כי המורחבים באותו אשכול נלמדים באותה שעה אבל אין לי יותר מה לבחור!!! אם אני אבחר מדעי המחשב אני אהיה חייבת פיזיקה (שלא כל כך מעניינת אותי) או ביולוגיה שהייתי בוחרת בזה רק אם היה שם על גוף האדם כי ללמוד על צמחים וכל מיני ממקים זה לא מעניין +הרבה אנשים אמרו שביולוגיה זה לא נותן שום דבר בחיים. אם אני אבחר מחשבים או כימיה יהיה לי אפשרות לבחור משהו הומני אבל אין מה לבחור! עזרה???
ש
שני יונגר
האם לשלב מקצועות ראליים בתעודת הבגרות?
שלום שלי,
למרות שאת רק בכיתה ט' אין לי שום ספק שאת כבר מתחילה לחשוב בצורה נכונה לגבי העתיד שלך. מה שאני מניחה שקשה לך מאוד לדעת כרגע זה מה תרצי להיות כשתהיי גדולה, כלומר מה תרצי ללמוד ובמה תרצי לעבוד. אם היה כך אולי היית מציינת את הדברים הללו כאן בשאלה שלך. לגבי האם כדאי ללמוד מקצועות ראליים, התשובה היא כן, במידה ואת מעוניינת בעתיד להתקבל ללימודים במסלולים המחייבים תעודת בגרות ראלית כמו: לימודי הנדסה, רפואה, מחשבים, מקצועות פרא רפואיים, מדעי החיים ועוד. דרך אגב, ממש לא נכון מה שאמרו לך על לימודי ביולוגיה! פשוט חייבים ללמוד לתואר שני לאחר סיום התואר הראשון במסלול הזה, אבל לומר שאין מה לעשות עם זה, זה פשוט לא נכון. לכן, אם רואה את עצמך בעתיד לומדת מחשבים, הנדסה או כל תחום מדעי ראלי אחר, אז כדאי שתשקלי ללמוד גם פיזיקה או ביולוגיה, גם אם המקצועות הללו כרגע פחות מעניינים אותך (עם עדיפות ברורה לפיזיקה). אם את לא רוצה ללמוד מקצוע ראלי בעתיד, בוודאות, אז חבל על המאמץ ללמוד משהו ראלי שלא מעניין אותך. אם את לא בטוחה, תעודת בגרות ראלית יכולה להיות טובה גם ללימודים ממקצועות ראליים וגם ללימודים ממקצועות שאינם ראליים ולכן היא עדיין צריכה להיות בעדיפות גבוהה אצלך. מקווה שעזרתי ועשיתי לך סדר. את כמובן מוזמנת לחזור ולשאול כל שאלה נוספת בהמשך.