הינני יועצת חינוכית בבי"ס יסודי. בעל תואר שני בייעוץ חינוכי כמובן. רציתי לשאול, האם לאור התואר שיש בידיי, ישנה תוכנית הסבה לייעוץ ארגוני, המתחשבת בתואר הייעוץ החינוכי, ולאור שאת היא מקוצרת יותר? או פוטרת ממספר קורסים? תודה!
נ
נועה סטרוז
הסבה מייעוץ חינוכי לייעוץ ארגוני
שלום נעמה,
לצערי לא קיימת תוכנית רשמית להסבה מייעוץ חינוכי לארגוני היות והתחומים לא באמת משיקים אחד לשני. התחומים הנלמדים בכל אחד מהמסלולים שונה אחד מהשני ולכן אני ממליצה לך לפנות למוסדות הלימוד המציעים לימודי תואר שני בייעוץ ארגוני בכדי לברר האם יוכלו להחשיב לך חלק מהקורסים מהתואר השני שלך ולהקל על העומס בזמן הלימודים.
בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי תואר שני בייעוץ ארגוני: אוניברסיטת תל אביב, הקריה האקדמית אונו, בר אילן ועוד. צירפתי עבורך מאמר, כקישור בתחתית ההודעה, המיל הסבר מפורט על תנאי הקבלה ומציע מוסדות לימוד נוספים.
תואר שני בייעוץ ארגוני מתקיים בכמה מסגרות שונות: במסלול של מנהל עסקים וייעוץ ארגוני, במסלול של פסיכולוגיה ארגונית וכן במסלול של סוציולוגיה ארגונית. כולם מובילים לתפקיד של יועץ ארגוני מנקודות מבט מעט שונות על הארגון וצרכיו. ייתכן מאוד שבאחד מהמסלולים לפסיכולוגיה ארגונית או סוציולוגיה ארגונית תוכלי לקבל מספר פטורים, אך לשאלה כמה והאם זה יקצר את משך התואר עבורך, אינני יכולה לדעת. התשובות לשאלות מסוג זה נתונות רק בידי מוסד הלימודים שלאחר קבלת מועמד לתואר שני בוחנים את לימודיו הקודמים ומחליטים בהתאם האם לפטור וממה לפטור אותו בתואר השני. כדי לעזור לך לקבל תשובות מהירות יחסית, אני מפנה אותך לאנשי השירות של האתר שינסו לעזור לך להגיע למסלול שבו תוכלי ללמוד בזמן הקצר ביותר או במסלול שבו תוכלי לקבל הכי הרבה פטורים מקורסים. צירפתי לך קישור לשם כך בתחתית התשובה שלי. השירות ניתן חינם.