אחרי שסיימתי תואר ראשון במדעי החיים שבו אפשרויות התעסוקה מוגבלות והשכר נמוך, בשנה הבאה אני מתכנן ללמוד תואר או מקצוע חדש.
הקריטריונים שלי לבחירת תחום לימודים הם:
1. ביקוש לבוגרים בשוק. 2. שכר נאה (בהתחשב בוותק כמובן) 3. המשך ההעסקה גם לאחר גיל 40
הייתי שמח גם ללמוד לתואר מתקדם על בסיס התואר הנוכחי במדעי החיים במידה והדבר יתאים לקריטריונים.
אשמח לעזרה והצעות תחומי לימודים שיתאימו לבקשות שלי.
תודה.
נ
נועה סטרוז
הסבה לאחר לימודי מדעי החיים
שלום יונתן,
ישנם תחומים שונים בהם תוכל להשתלב ומסלולי לימוד שונים שיכולים להתאים לך אך השאלה היא מה מעניין אותך. בוגרים רבים של מסלולי הלימוד במדעי החיים בוחרים לגשת למסלול ה-4 שנתי ללימודי רפואה שמתקיים בשלוחה של בר אילן בצפת או באוניברסיטת תל אביב על מנת להשתלב בקריירה עתידית כרופאים. לגבי מקצועות אחרים אשמח לסייע לך אך לא ציינת את תחומי העניין שלך ואת סגנון העבודה שאתה מחפש מלבד השכר והביקוש לפי גיל.
צירפתי עבורך קישור בתחתי ההודעה למאמר המסביר על המסלול ה-4 שנתי ללימודי רפואה ועל תנאי הקבלה.
לגבי העדפות היה מעניין אותי לעבוד בתחום הטכנולוגיה, תקשורת חזותית וקולנוע, או מדע, למרות שאני מרגיש שאני יכול להתמודד בהצלחה עם לימודים ועבודה גם בתחומים שלא קשורים לתחביבים שלי. דברים שלא הייתי כל כך רוצה לעסוק בהם, הם תחומים רווים במכירות.
לגבי סגנון עבודה הייתי רוצה שהקרירה שלי תהיה מובדלת עד כמה שניתן מחיי האישיים, עם שעות קבועות במשך היום ושדברים כמו עבודה בלילות, סופי שבוע ומשמרות כפולות יהיו תלויים בי עד כמה שניתן.
תודה!
נ
נועה סטרוז
הסבה אחרי לימודי מדעי החיים
שלום יונתן,
לימודים בתחום תקשורת חזותית וקולנוע ידרשו ממך ככל הנראה תואר ראשון נוסף אם תרצה לעסוק בתחום היות ואין חפיפה כלל בין שני המסלולים אך בתחום הטכנולוגיה תוכל להשתלב עם לימודי השלמה שמשתנים בין מוסד לימודים אחד לשני. אם אתה מחפש תחום חדש להיכנס אליו אני ממליצה בכל מקרה לחשוב על כיוון של תואר ראשון נוסף שיוכל לפתוח עבורך דלתות חדשות לכיוונים שכן מעניינים אותך. אני ממליצה לך ליצור קשר עם יועצי הלימודים שלנו באמצעות הקישור שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה כך שתוכל לקבל ייעוץ מתאים ולמצוא את מסלול הלימודים המתאים ביותר עבורך.
לימוד מדעי החיים והתעסוקה
שלום אני חושבת ללמוד תואר במדעי החיים, רק עניין התעסוקה אחרי הלימודים מפחיד אותי. אני מתחברת לעולם הביולוגיה במעבדות ואני רוצה להיות מדענית ולעבוד במעבדות שונות ולבצע מחקרים, אני רק לא יודעת אם אחרי התואר אני אוכל לעשות את זה או לא, ואם לא מה הדרך כדי שכן אוכל לעבוד במה שאני רוצה? והאם מדעי החיים יאפשרו לי גם לעבוד במעבדות בתי חולים?
מ
מנהל הפורום
לימודי מדעי החיים ועבודה במעבדות
שלום אמונה,
למיטב ידיעתי, כדי להשתלב במחקר במעבדות בתחום מדעי החיים, יש צורך בתארים מתקדמים, כלומר, לאחר סיום התואר הראשון יש להמשיך לתואר שני עם תזה, ובמקרים רבים להמשיך גם לתואר שלישי (דוקטורט). עם תואר ראשון בלבד במדעי החיים את עשויה להתקשות למצוא עבודה במעבדה בתפקידי מחקר.
אפשרות נוספת (גם אם שונה מזו שציינת בשאלתך) העומדת בפנייך הינה לימודים לתואר ראשון במדעי המעבדה הרפואית, אשר מכשירים להשתלבות במעבדות הרפואיות של בתי החולים וקופות החולים, במעבדות ביוכימיות, בחברות תרופות, ועוד. גם כאן ישנה אפשרות להמשיך לתארים מתקדמים.
את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר שבתחתית תשובתי, ונציגינו יסייעו לך בבחירת המסלול המתאים לך.