שלום, אני סטודנטית שנה ג' לביולוגיה מולקולרית באוניברסיטת אריאל. לאחר כמעט 3 שנים בתואר הגעתי למסקנה שאיני מעוניינת לעסוק במחקר. רציתי לדעת האם ניתן להמשיך לתארים מתקדמים בתואר אחר שאינו קשור למדעים ולעסוק בתחום התואר שני כמקצוע? למשל משפטים, כלכלה מנהל עסקים או הנדסה כלשהי? בנוסף רציתי לדעת אם אני אעשה תואר שני בהנדסה האם אחשב כמהנדסת?
נ
נועה סטרוז
הסבת מקצוע מביולוגיה מולקולרית
שלום גל,
כמובן שניתן להתקבל לתואר שני גם מלימודים שאינם לחלוטין קשורים לתחום בתואר הראשון! ישנם מקרים בהם תדרשי ללימודי השלמה אך הכל תלוי במסלול בו תבחרי. תנאי הקבלה למסלולים שציינת מאוד שונים אחד מהשני ולכן אני חושבת שעדיף לך לבחור מסלול ספציפי שמעניין אותך ולברר לגבי תנאי הקבלה אליו. צירפתי עבורך טופס ליצירת קשר עם היועצים שלנו בתחתית ההודעה כך תוכלי להתייעץ איתם על המסלולים המעניינים אותך ביותר.
לגבי לימודי הנדסה לתואר שני - עם סיום הלימודים כמובן שהמסיימים נחשבים מהנדסים אך רוב הסיכויים שתידרשי ללימודי השלמה רבים במיוחד אם לא לתואר ראשון נוסף בתחום קרוב יותר היות ורוב מוסדות הלימודים דורשים תואר ראשון בהנדסה/ מדעי המחשב / פיזיקה / כימיה / ביולוגיה אך ישנם כמה שמקבלים גם תארים ראשונים במדעים כמו אוניברסיטת תל אביב או הטכניון.