אני כבר כמה שנים מתלבט לאן לפנות מבחינה מקצועית בחיי, מאז שחרורי מן הצבא. עברתי מספר אבחונים דרך מכון מקצועי ידוע בו נמצאתי מתאים ללמוד מידענות ובלשנות, זאת על סמך תוצאות המבחנים שהסיקו כי אני מתאים לתחום המחקרי, שאני בעל אוזן לשפות, חסר ביטחון עצמי, בעל תשומת לב לפרטים, מסתדר עם סמכות. במבחנים דרך לשכת התעסוקה יצא שאני מתאים לקורסי הנה״ח וניהול מחסן, גם שאני בעל תשומת לב לפרטים וחסר ביטחון ואוזן לשפות, חלש בתחום הטכני. האבחונים היו לפני כארבע שנים או יותר. אין לי בגרות מלאה כי חסר לי מתמטיקה. אני בן 29 כבר ודי מפחד מהמצב הזה, לפעמים אני מרגיש מבולבל. יוצא לי לקרוא הרבה על היסטוריה, הנושא נשמע די מעניין. אני אוהב לכתוב, יש לי אוזן קשבת. ואני אוהב לשים לב לפרטים קטנים. אשמח לעצות.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום אור,
לפני הכל אומר לך שצעירים רבים מתחילים ללמוד "מאוחר" ואין לך מה לדאוג היות ובאמת אף פעם לא מאוחר מידי בשביל להתחיל.
על מנת שתוכל לבחור את מסלול הלימודים המתאים עבורך עליך לחשוב במה ברצונך לעסוק היות ושלושת המסלולים שציינת שונים מאוד אחד מהשני וגם אפשרויות התעסוקה שונות מאוד למסיימי כל אחד מהמסלולים. במסלול לימודי מידענות תוכל להשתלב עם סיום הלימודים בחברות פרטיות (במגוון תחומים) או בחברות ציבוריות גדולות, ניתן לעבוד כארכיונאים, מנהלי מידע, מידענים ועוד. חשוב לציין כי במידענות מרבית העוסקים בתחום עושים זאת כשכירים היות וההשתלבות בשוק הפרטי בתחום לא קלה אך אפשרית. עם סיום לימודי ניהול מחשסן ניתן להשתלב בחברות פרטיות וציבוריות כמנהלי יצור, אנשי מכירות ורכש,מנהלי מחסן, מנהלים לוגיסטיים, מנהלי רכש, מנהלי מחלקות ועוד. במסלול הנהלת חשבונות המצב מעט שונה היות ויש לעבור כמה שלבים בכדי להשתלב בתחום ולרכוש ותק וניסיון בין שלב לשלב. עם סיום לימודי היסטוריה תוכל להוציא תעודת הוראה ולעבוד כמורה בתחום, להמשיך ללימודים מתקדמים ועוד.
צירפתי עבורך טופס ליצירת קשר עם היועצים שלנו בתחתי ההודעה כך שתוכל להמשיך ולהתלבט איתם לגבי המסלול המתאים עבורך לאחר שציינתי בפנייך את אפשרויות התעסוקה בכל תחום.