שלום אני רוצה ללמוד מזכירות משפטית אבל גם בנוסף אני מאד רוצה תואר ראשון במשהו הייתי רוצה לדעת איזה תחומים בתואר הראשון יותר קלים כי אין לי פסיכומטרי ויש לי רק 3 יחידות מתמטיקה והייתי רוצה לדעת במה יותר כדאי לי להתחיל בתואר או בקורס כי אם אני מתחילה בקורס ואחכ מתחילה לעבוד. ובאמצע שאני עובדת גם ללמוד תואר ראשון אז האם כשאני יסיים תתואר הראשון העורך דין יעלה לי את המשכורת או שהוא מעלה רק אם אני בא אליו מלכתחילה עם תואר ראשון?
נ
נועה סטרוז
מזכירות משפטית בשילוב עם תואר
שלום ליאורה,
קורס מזכירות משפטית אורך כ-500 שעות לימוד הכוללים בתוכם כ-40 שעות התנסות מעשית בעוד שתואר ראשון נמשך כשלוש שנים ולכן את תסיימי את הקורס הרבה לפני שתסיימי את התואר גם אם תחליטי לשלב ביניהם.
לגבי לימודים ללא פסיכומטרי - היות ואני לא יודעת את ממוצע הבגרות שלך והוא פקטור מאוד חשוב בקבלה לאוניברסיטאות ללא פסיכומטרי אסביר לך שישנן מכללות שמציעות מסלולי לימוד בהם אין צורך בפסיכומטרי - צירפתי עבורך מאמר התחתית ההודעה המאגד בתוכו את מוסדות הלימוד השונים אליהם ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי. אני לא יודעת לומר לך באיזה תחומים תואר ראשון הוא יותר קל היות וכל מסלול הוא שונה ולכל אדם ישנם נושאים שקלים עבורו יותר או פחות. מסלול מתאים עבורך תוכלי למצוא רק אחרי התייעצות עם מוסדות הלימוד המאפשרים קבלה ללא פסיכומטרי.
לגבי השכר - כמו גמול השתלמות כך גם לגבי תואר, השכר אמור לעלות ברגע שהתעודה בידיים שלך ואת מסיימת את חובותייך למוסד הלימודים. במציאות לא כל מקומות העבודה עומדים בדרישה הזו אך בד"כ מקומות מסודרים כמו לשכות עורכי דין למשל דואגים להעלות את השכר בהתאם. כמובן שמראש עלייך לידע את המנהלים שלך שאת משתלבת במסלול לימודים בייחוד כי זה ימנע ממך לעבוד במשרה מלאה.
במידה ויש לך שאלות נוספות תוכלי לפנות אלינו בכל זמן. בברכה, נעה