היי, אני לומדת תואר ראשון, שנה ב' באונ' העברית בסוציולוגיה ומדע המדינה, ומתלבטת לאיזה כיוון ללכת בתואר שני - אני מאוד אוהבת סוציולוגיה - אבל לא בטוחה שאני רוצה לעבוד במשאבי אנוש, מעדיפה בייעוץ ארגוני או להישאר באקדמיה או ללמוד דמוגרפיה (אם זה יעזור לי בשוק העבודה), מצד שני אני גם חושבת לעבוד במודיעין באזרחות, כלומר בשב"כ או במוסד, ולכן אולי עדיף מדע המדינה לתחום כזה. אני בהתלבטות כבר עכשיו מכיוון שיש תוכנית מצויינות באוניברסיטה, שעושים תואר ראשון ושני בארבע שנים בסוציולוגיה, וניתן לעשות במגמת ארגון או בדמוגרפיה. אני בטוחה שלרשום בקורות חיים שלמדתי בתוכנית מצויינות זה גם מוסיף מאוד. אשמח לייעוץ מבחינת התחומים הללו, תודה
ש
שני יונגר
להתחיל ללמוד לתואר הראשון ולהחליט בהמשך לגבי הכיוון העתידי
שלום ליאת,
אין בהכרח קשר בין סוציולוגיה למשאבי אנוש. הרי לא כל בוגרי המסלול בוחרים בעיסוק הזה ובמיוחד שלרוב מקובל שמי שבוחרים לעסוק במשאבי אנוש הם בוגרי מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה. לגבי הסוציולוגיה, ניתן להמשיך לתחום הייעוץ הארגוני או הסוציולוגיה הארגונית לתואר שני לאחר לימודי תואר ראשון בסוציולוגיה ולעבוד בייעוץ ארגוני מנקודת המבט של הסוציולוג. לכן אני מניחה שתוכנית המצוינת היא דווקא תוכנית טובה מאוד. כך גם לגבי ההתלבטות שלך לגבי המשך דרכך באקדמיה. מכיוון שאת ההחלטה תצטרכי לעשות בעוד שלוש שנים מהיום (לפחות) אני חושבת שמוקדם מידיי לקבוע שכן או לא. קחי את הזמן התחילי ללמוד, מבפנים הדברים יכולים להיראות לך אחרת לחלוטין. גם עיסוקים והתנדבות במהלך התואר ישפיעו על בחירותיך בעתיד, אז התחילי ללמוד ועשי החלטות בהמשך. אפשרי להתחרט לשנות או להחליף כיוון במידת הצורך.