אני בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד (ממוצע ציונים: 94), אך עובדת כמחנכת בחינוך רגיל בגילאי יסודי - חטיבה. אני נהנית מהעבודה עם ילדים, ומביאה לידי ביטוי את כישוריי: הקשבה, הדרכה והנחייה, ניתוח, יצירתיות וכתיבה. כמו כן כאם לילדים קטנים שעות העבודה הרשמיות וימי החופש מתאימים לי. עם זאת, בפועל, העבודה והאחריות נמשכים גם בשעות אחר הצהריים והערב ובחופשים, ללא כל תגמול, ומתנגשת בצרכי משפחתי וילדיי. לכן אני שוקלת לימודי מקצוע נוסף הקשור לתחום החינוך ו/ או טיפול בילדים עם עדיפות לאפשרות עבודה במשרד החינוך, כדי לעסוק בו במקביל לשעות ההוראה או לעשות הסבת מקצוע. אם הייתי בתחילת דרכי הייתי מנסה להתקבל למסלולי הפרעות בתקשורת או ריפוי בעיסוק, אך האינטנסיביות של הלימודים הללו הופכת אותם ללא רלוונטים עבורי בשלב זה. חשבתי על: תואר שני בביבליותרפיה, לקויות למידה ואבחון דידקטי לתואר שני, ניתוח התנהגות, c.b.t. עם התמחות בילדים (בייעוץ חינוכי - שוק העבודה נראה לי רווי). אשמח אם תוכלי לתת לי מידע על הביקוש, השכר, שעות העבודה ופרטים נוספים אודות המסלולים אותם פירטתי, או להציע לי כיווני חשיבה חדשים. תודה
ש
שני יונגר
כיוונים ללימודים בתחומים טיפוליים
שלום שמחה,
לגבי מקצועות טיפוליים שניתן לעסוק בהם בתוך משרד החינוך, נכונים להגדרה זו כל המקצועות אשר הם חלק מלימודים אקדמיים המוכרים על-ידי משרד החינוך (המל"ג). לגבי שכר הנתונים מאוד בעייתיים כי בכל הנוגע לתחומי הטיפול יש בעיקר עבודות כעצמאיים ולא כשכירים ולכן את השכר בתוך מערכת החינוך תלוי בהמון גורמים ביניהם הוותק שלך במערכת החינוך. לגבי ייעוץ חינוכי, מאוד תלוי באיזה אזור בארץ מדובר, יש אזורים רוויים יותר ויש שפחות. אך בכל מקרה כמעט תמיד השכר אינו שכר למשרה מלאה. אפשרויות נוספות שיכולות להיות טובות לך ופחות ישפיעו על חיי המשפחה שלך הם: מורת שילוב, אבחון דידקטי, ביבליותרפיה, טיפות בהבעה ויצירה, טיפול בתנועה ועוד. שאתם חלקם ציינת פה בעצמך. אני חוששת שדווקא ניתוח התנהגותי עלול להיות זה שלא יתאים לך כי הוא מיועד לאנשי טיפול בפועל. אז אולי בעתיד. כדי לתת לך כמה כיווני חשיבה צירפתי לך מאמר ובו רשימה של תחומי לימודים טיפוליים אפשריים. מקווה שתמצאי שם את מבוקשך.