אהלן, אני חייל משוחרר מזה חודש וחצי. התחלתי לחשוב על לימודים אקדמיים. ממוצע הבגרויות שלי הוא 98 ועדיין לא ניגשתי לפסיכומטרי. יש לי 2 התלבטויות: 1. חשבתי ללמוד מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים. אני בכלל לא מתחבר לתחומים ריאליים ואני לא רואה איך אני מסיים תואר בהצלחה. מנגד, מדעי הרוח מאוד מאוד מושכים אותי. ההתלבטות אם ללמוד את התחום הזה קשורה לתעסוקה בסוף התואר. הבנתי שהרבה בוגרי תואר ראשון בתחום מתקשים במציאת עבודה. האם זה נכון? 2. ההתלבטות השנייה היא האם לגשת לבחינה הפסיכומטרית - מה שייקח לי זמן וכסף או שציון הבגרות שלי מספיק. תודה רבה על העזרה!
ש
שני יונגר
עבודה אחרי לימודי מדעי החברה והרוח
שלום דוד,
בתחומים כמו מדעי המדינה ואחרים קשה מאוד למצוא עבודה עם תואר ראשון בעיקר כי נדרש פעמים רבות תואר שני להתמחות בתחום מסוים כדי למצוא עבודה ולהיות איש מקצוע. התארים בתחומי מדעי הרוח והחברה ברובם הם כללים מאוד ואינם מקצועיים (הכוונה היא שאינם מכשירים למקצוע) לכן קשה מאוד למצוא לאחר מכן עבודה בעזרתם. מה שבדרך כלל מומלץ הוא לנסות ולמצוא עבודה כבר כסטודנט ואפילו בהתנדבות במסגרות מסוימות כדי לרכוש ניסיון תעסוקתי המגדיל את הסיכויים למצוא עבודה לאחר גמר התואר. ציון הבגרות שלך יכול להיות מצוין עבור תחומי לימוד מסוימים. כאשר תהיה בטוח מה את רוצה ללמוד אפשר יהיה לברר זאת. בינתיים צירפתי לך רשימה של תנאי הקבלה למדעי המדינה במוסדות הלימוד השונים. תוכל לקרוא זאת בקישור המצורף בתחתית התשובה שלי.