שלום, אני בת 30+ ללא פסיכומטרי ובכדי להתחיל לימודי תואר ראשון עליי לעשות קודם כל מכינה. האופציות שעומדות בפני לאחר מכן באוניברסיטה שביררתי עליה הן אלה: לימודי תואר ראשון ב.א רב תחומי במדעי החברה עם התמחות במשאבי אנוש תחום שמאוד מרתק אותי... אופציה נוספת היא לימודי תואר ראשון במדעי המדינה גם תחום שמוצא חן בעיני. אני מתלבטת מה לבחור כי יש לי הרגשה שב.א רב תחומי הוא כללי יותר ופחות "מרשים" ככרטיס כניסה בהמשך...פשוט מתלבטת מה כדאי... אשמח לכל הצעה והכוונה...אני מבולבלת...
ש
שני יונגר
איך לבחור איזה מסלול ללמוד?
שלום הדר,
לצערי לא ציינת את הנתון החשוב ביותר מבחינתי בבחירה של מסלול לימודים. לא כתבת לי מה את רוצה לעשות בהמשך. תארים מרשימים יותר או פחות צריכים להיות גם רלוונטיים לתחום עיסוק מסוים במיוחד בתחומים כליים כמו שציינת כאן אשר בהם לא נלמד ממש מקצוע. לגבי תארים רב תחומיים, אני מסכימה שהם תפסת מרובה לא תפסת כי הם כוללים כל כך הרבה תחומים שלמעה לא מעמיקים כמעט בדבר. אבל, אם אתואר הוא לשם תואר ראשון אקדמי הדרוש לך לצורך קידום למשל בעבודה, אז אין מניעה שתלמדי תואר כללי שמעניינים אותך התכנים בו. חשוב שתבחרי לפי התוצאה הרצויה מהתואר ולא רק לפי עניין בנושא הנלמד.
בברכה, שני
ה
הדר
תודה על התשובה
האמת היא שאני בשלוש שנים האחרונות לא נמצאת ממש במסגרת של עבודה אחרי שתי לידות וחופשות לידה ארוכות אחרי כל לידה..כך שזה לא לצורך קידום בעבודה לכן החשש שלי. אני לא ממש סגורה על מה אני רוצה לעשות בהמשך לכן אני שוקלת מה ייתן לי יותר אופציות בהמשך...