שלום סיימתי כעת לימודי מדעי ההתנהגות תואר ראשון . אני מאוד מעוניינת לעבוד עם ילדים ורציתי לברר על תואר שני בהתפתחות הילד - האם התואר הזה יקנה לי לאחר מכן עבודה בתחום או שהוא גם תואר 'תאורטי' כמו מדעי ההתנהגות אשר לא ייתן לי 'מקצוע' ועבודה בתחום. (בתחום הטיפול הכוונה) האם לאחר התואר שני בהתפתחות הילד אני אוכל לעסוק בתחום, למשל במרכז להתפחות הילד? תודה
נ
ניב
שאלה לעדן
היי עדן,
קראתי את ההודעה ורציתי להתייעץ איתך לגבי התואר של מדעי ההתנהגות (אני לפני לימודים). איך אפשר ליצור איתך קשר? תודה מראש!
ש
שני יונגר
קישור לפורום מדעי ההתנהגות
שלום ניב,
קיים באתר גם פורום לימודי מדעי ההתנהגות. אולי שם תמצא תשובות לשאלות שלך. צירפתי לך קישור לפורום עצמו.
הלימודים מאפשרים עבודה בתחומים הבאים - עבודה עם נוער בסיכון/ נוער בשיקום - הערכת התפתחות של ילדים - ראיון ילדים במערכת המשפטית - שיטות אבחון והתערבות עם ילדים - עבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים - במסלול הגיל הרך ניתן ללמוד אבחון והתערבות בכל הנוגע לגיל הרך. עכשיו לשאלתך בעניין הפרקטיות של התחום. אני חייבת להודות כי התחום פונה לאנשי טיפול בעיקר כחלק משלים להכשרה הקיימת אצלם. לכן קשה לומר שהכלים הם פרקטיים למי שחסרה ניסיון בעבודה. מה שכן אפשר להתחיל לעבוד בעמותות שונות בתחומים מתאימים ולצבור ניסיון בעבודה כבר במהלך התואר. יותר פרקטי ללמוד לתואר ראשון בעבודה סוציאלית ולאחר מכן להתמחות בהתפתחות הילד.