שלום, אני סטודנטית באוניברסיטת אריאל במחלקת מזרח תיכון, חוק חדש של המחלקה קובע כי תלמידי שנה ראשונה ושנייה במחלקת ישראל במזרח התיכון חד חוגי ותלמידי דו חוגי של מזה"ת -מדעי המדינה לא יוכלו לקחת קורסי מדרשה כתחליף לקורסי מורשת (הרחבה). מהשנה - תשע"ה - לא יאושרו קורסי מורשת לתלמידי המחלקה שלא נלקחו במחלקה עצמה (הרחבה בלימודי ישראל) . מי שכבר לקח בשנה א' קורסים במדרשה הם יוכרו להם רק עד 6 נ"ז (במידה ולקחו יותר-הדבר לא יחשב כנ"ז ) מה שלמדת עד כה בשנה א' עד 6 נ"ז - יאושר לך. שנה ג' פטורים מההסדר החדש
הנוהל שהיה עד היום הוא : תלמידי חד חוגי - (6 נק מורשת, 6 נק מדרשה ) תלמידי דו חוגי- 12 מדרשה / מורשת
יש סטודנטים שצברו יותר מ6 נ"ז והנקודות מעבר ל 6 הנ"ז בוטלו להם בידי המחלקה (הסטודנטים שילמו כספים,השקיעו מזמנם, נכחו בשיעורים ונבחנו במסגרת הקורסים )
האם מותר לבטל להם את הנ"ז שהם צברו ?
ש
שני יונגר
לפנות למל"ג עם הבעיה
שלום בת חן,
את בהחלט מעלה סוגיה שחשוב לברר אותה לעומק. למעשה כל החלטה אקדמית בעניין מבנה הלימודים צריכה להיות מגובה על-ידי המל"ג. אני מאוד ממליצה שתפני אליהם ותפני את השאלה הזו בעניין תלמידי שנה ב' (אני משערת שאצלם קיימת הבעיה) ותבררי האם ההחלטה חייבת להיות תקפה במקרה שתיארת כאן למעלה. בכל מקרה בכל הנוגע להחלטות אקדמיות מסוג זה הם היחידים שיכולים לאכוף את שינוי ההחלטה. דרך נוספת לנסות ולפעול בעניין היא באמצעות אגודת הסטודנטים שיכולים לפנות למנהל המחלקה וליצור לחץ מצידם. אך ראשית, פני למל"ג ובררי האם אפשר לעשות משהו בעניין.