אני משוחרר מזה חצי שנה , בשלבי סיום מועדפת. אני גר בצפון והייתי רוצה לעבור ללמוד במרכז , הייתי רוצה לקבל ייעוץ לגבי מוסדות לימוד ומקצועות שיעניינו ויתאימו לי אשמח לעזרה ;)
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים ומוסד לימודים
שלום אור,
באזור המרכז ישנם מוסדות לימוד רבים - אוניברסיטאות, מכללות ובתי ספר מקצועיים לתחומים שונים. היות ואני לא מכירה אותך קשה לי להמליץ על תחום מסויים שתוכל ללמוד, האם אתה מתעניין ברפואה או הנדסה או אולי בהיסטוריה או אפילו מדעי המחשב. כל המקצועות הללו ועוד קיימים במוסדות הלימוד השונים באזור המרכז ולכן אני ממליצה לך ראשית כל לחשוב איזה תחום לימודים מעניין אותך, במה תרצה לעסוק בעתיד ורק אח"כ לחפש מוסדות לימוד שיכולים להתאים עבורך.
במידה ותרצה להתייעץ תוכל ליצור קשר עם היועצים שלנו באמצעות טופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך.
אם אתה לא שלם אם ההחלטה, כדאי לעשות קורס
היי, השאלה שלך ממש כללית אבל עושה רושם שכמו חיילים משוחררים רבים אתה מבולבל ולא כל כך סגור על מה אתה רוצה. וזה מובן וזה בסדר. אני אישית הייתי ממליצה לך לא לקפוץ קפיצת ראש ללמודי תואר ראשון בשלבים האלו שבהם אתה עדיין לא מגובש על עצמך רק בגלל הלחץ שכדאי ללמוד משהו, כי כולם לומדים. להילחץ מבזבוז הזמן כאילו היה זה שעון חול שנוזל וחומק, זו אשלייה, אתה עלול לבזבז זמן ומשאבים כאשר תלמד משהו שזה לא אתה ותילחם בתיסכול. אני אחרי הצבא עשיתי קורס שנתן לי לבחון את הכיוון ובמקביל לרכוש מקצוע שיתן לי להתפרס בכבוד. אני עשיתי קורס בודקי תוכנה בקמפוס של הטכניון בקמפוס בירושלים אני בטוחה שיש שפע של מקומות בת"א לכל מיני קורסים כאלו שהם לא "שורפים" לך הרבה זמן וכסף מצד אחד ומצד שני מעניקים לך מקצוע מכובד שיאפשר לך לגשש מה הכיוון שלך. בהצלחה !