בן 23. עשיתי פסיכומטרי - ציון 620. (מילולי- 135, אנגלית- 145, מתמטיקה- 95). לא למדתי כמעט למבחן. אני מתאר לעצמי שעם יותר חרישה יכלתי להוציא 120 בפרק הכמותי. תעודת בגרות מלאה.
אילו תארים יכולים להתאים לי?
אני לא כ"כ ריאלי. יותר הומני (כמשתקף בציונים). מצד שני, אני רוצה ללמוד משהו שיספק לי עבודה בעתיד, ולא סתם היסטוריה/ מדעי המדינה/ וכו'. לא מתאים לי חינוך/ סיעוד/ פסיכולוגיה.
האם יש טעם בתואר ראשון הומני? לאילו מקצועות הוא מסוגל להוביל?
האם כדאי להשקיע מאמץ בהשלמת הידע הריאלי שלי ולנסות את דרכי במקצועות ההנדסה/ מחשבים?
תודה על העזרה.
ש
שיר
מקצועות הומניים ופרקטיים
היי גל, לדעתי יש הרבה דברים הומניים שלאו דווקא מסתכמים בלימודי היסטוריה והם עדיין לימודים פרקטיים. אתה יכול ללמוד משפטים, תקשורת, יחסים בינלאומיים, משאבי אנוש וכו'. אני לא חושבת שאתה צריך ללכת על לימודי הנדסה או מחשבים כיוון שהם מקצועות מאוד ריאליים ואם אתה לא מגדיר את עצמך ככזה אתה הולך לחרוק שיניים כל התואר וכנראה גם לא תיהנה ממה שתעסוק בו. שיהיה בהצלחה!!
נ
נועה סטרוז
ייעוץ לימודים לתואר ראשון
שלום גל,
לפני הכל אין לך מה לדאוג. צעירים רבים מתלבטים לגבי מסלול הלימודים המתאים עבורם. אני ממליצה לא להתחיל ללמוד לפני שבטוחים כמה שאפשר להיות בטוחים במסלול הלימודים המעניין אותך היות ומעבר בין מסלולים באמת קצת חבל. היות ואני לא מכירה אותך וטרם יצא לי להבין את אופי הלימודים שאתה מחפש אני ממליצה לך לפנות ליועצים שלנו באמצעות טופס יצירת הקשר שצירפתי עבורך על מנת לקבל הכוונה וייעוץ לימודים בכדי למצוא את המסלול המתאים ביותר עבורך.