לימודי קולנוע או נדל"ן - מה שאני אוהב או מה שאני צריך?
לימודי קולנוע או נדל"ן - מה שאני אוהב או מה שאני צריך?
אוראל
1 תגובות
שלום רב! אני עדיין לא בטוח שזה המקום הנכון לשאלה שלי אבל שווה לי לנסות:) אם לומר את האמת אני קצת מבולבל. מצד אחד הרצון היותר גדול שלי, הוא לעשות כסף. בכך שאעבוד במספר עבודות במקביל (כגון: תיווך נדלן, סוכן מכירות, ואצבור לעצמי מספר נוסף של מקורות הכנסה ובכך אבסס את עצמי.) מצד שני הרצון האמתי שלי הוא לעשות טלויזיה. בלי שאלות מאבחנות מיוחדות. אני יודע שמתאים לי נושא התסריטאות והבימוי ושיש לי אהבה מיוחדת לנושא. בכל זאת אם להיות ראלי, אני יודע שבארץ שלנו ה"קבוצה" שעושה את הטלוויזיה בארץ. היא קבוצה קטנה שלא פשוט להשתחל לתוכה, ושאין באמת כסף גדול בתחום הזה. השאלה שלי היא, האם כדי לי לרכז את המשאבים והכוחות שיש בי בגילי הצעיר (24) ולהתרכז בעשייה. לעשות קורסים חיוניים שיעזרו לי ליצור כסף. ובגיל מאוחר יותר, בתקווה שארגיש מבוסס. אתפנה ללימודי קולנוע והמשיך לעסוק במה שאני באמת אוהב. או שלהפך, אולי עדיף לי, לא לבזבז זמן. ולהיכנס מלכתחילה למקום שבו אני יודע שארצה לעבוד במהלך חיי ולצבור בו זמן ,ידע וניסיון. בגדול השאלה שלי, איך אני מגיע למצב שבגיל 35 אני יכול גם לחיות טוב וגם לעסוק במה שאני אוהב? בלי שאצטרך "להקריב למען" את אחת מהמטרות?
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום אוראל,
במידה ואין לך תמיכה כלכלית מלאה מההורים או מהמשפחה לפי דעתי שווה לך לעבוד לתקופה בכדי לחסוך כסף ולהמשיך משם ללימודים של המקצוע שמעניין אותך באמת (כרגע) ומי יודע אולי תגלה שנדל"ן זה הוא המקצוע המושלם עבורך. קשה לי לומר ב100 אחוז מה שווה לך יותר היות ואנחנו לא מכירים אך ללא גב כלכלי יהיה לך קשה להתקדם ברוב התחומים ולכן אם יש לך הזדמנות לעבוד ולחסוך לפני הכניסה לאקדמיה יכול להיות שזה שווה לך. במידה ויש לך תמיכה כלכלית מלאה מהמשפחה אני הייתי מתחילה ישר עם תחום הטלויזיה, היות והמצב שונה מאוד כאשר יש ביסוס כלכלי ואתה יכול להתחיל ללמוד ולהשתלב בתחום ללא דאגה כלכלית.