אני כרגע בשירות לאומי שנה שנייה ואני מתלבטת עדיין מה ללמוד. חשבתי על סיעוד ועל מחשבים ואני לא בטוחה האם זה באמת מתאים לי. איך אוכל לדעת מה מבין השניים מתאים לי ללמוד? וכמה צריך להוציא בפסיכומטרי בשביל כל אחד מהם?
נ
נועה סטרוז
לימודי סיעוד או מחשבים
שלום אביבה,
היות ושני התחומים שציינת שונים מאוד אחד מהשני יכול להיות לך יותר קל לבחור מביניהם. עלייך לשאול את עצמך לאיזה תחום את מתחברת יותר ובאיזה תחום תרצי לעסוק בעתיד. בעבודה בסיעוד מדובר בעבודה פיזית שבה עובדים עם אנשים ובצוות באופן קבועה, עבודהתובענית אך מאוד מתגמלת. בתחומי המחשבים לעיתים גם נדרשת עבודת צוות אך הרבה פעמים העבודה היא עצמאית לפי פרוייקטים או תחום התמחות ספציפי שבחרת.
תנאי הקבלה לכל אחד מהתחומים הינם: 1.סיעוד - הדרישה לפסיכומטרי משתנה בין מוסד לימודים אחד לשני כאשר הציון המינימלי עומד על סביבות ה-520. 2. מחשבים - בתחום זה לא כל מוסדות הלימוד דורשים פסיכומטרי (בבר אילן, מכללת רעננה, מכללת פתח תקווה, מכללת רמת גן, מכללת רחובות ועוד לא דורשים פסיכומטרי) במוסדות הלימוד שכן דורשים פסיכומטרי הציון המינימלי בו נתקלתי היה 670.
ממליצה לך מאוד להמשיך ולשקול לאיזה תחום את מתחברת יותר ולא למהר לבחור מסלול לימודים שיכול לא להתאים לך ולאופי שלך.