שלום ליועצים אני סטודנטית לקראת שנה ב' בחינוך והוראה . יש לי קושי בלנהל כיתה והעמדת גבולות ולכן חשבתי לשנות כיוון . יש 2 תחומים שמעניינים אותי והם לימודי מידענות וספרנות או לימודי מזכירה בכירה. ללימודי מידענות וספרנות צריך תואר ראשון . ללימודי מזכירה בכירה אין צורך בתואר . כמו כן , עשיתי תעודה בהנהלת חשבונות ואני לא מצאתי עבודה מכיוון שדורשים ניסיון . חשוב לי שלמקצוע שאני בוחרת יהיה תואר , ואני מתלבטת אם כדאי לעשות ואשמח אם תמליצי לי במה כדאי . אני בפרשת דרכים אם להמשיך שנה הבאה במכללה או לשנות כיוון ובמה.
נ
נועה סטרוז
לימודי מידענות או לימודי מזכירה בחירה
שלום נירית,
אכתוב לך מעט על כל תחום כך שתוכלי לבחור מבין התחומים את המסלול המתאים עבורך ביותר.
1. לימודי מזכירה בכירה - ראשית כל לא מדובר בתואר אלא בלימודי תעודה ולכן אם את מחפשת לימודים לתואר ראשון או שני לימודים אלו לא מתאימים עבורך לחלוטין. הלימודים כוללים הכשרה בתחומי הניהול, עסקים, כלכלה ישראלית ובדיני עבודה. בנוסף על כך מעמיקים בנושאי שיווק, יחסי ציבור ופרסום. הקורס בד"כ אורך כ-300 שעות אקדמיות ועולה כ-8000 ש"ח. מוסדות הלימוד המציעים לימודים אלו הינם - הקריה האקדמית אונו, מישלב קורסים, המכללה למינהל מיסודה של הסתדרות המעו"ף ועוד. הלימודים מתאימים למזכירות ופקידות מוסמכות בדרגה 1 לפחות שמעוניינות להעמיק את הידע שלהן ולהרחיב את תחומי האחריות שלהן ובכך לפתוח לעצמן אפשרויות קידום.
2. תואר במידענות - תחום המידענות עסק מאז ומעולם באיתור מידע וכיום עם העידן החדש התחום צובר תאוצה ופופולריות. הלימודים מתמקדים בבסיסי נתונים ,מאגרי מידע וכלה באתרים ורשתות חברתיות. נושאי הלימוד מתמקדים במנגנוני חיפוש שונים ואסטרטגיות חיפוש ברשת, מיומנויות איחזור מידע , הערכת מקורות מידע וכלים התומכים בתהליכים אלו, יצירת תוצר מידע בעל ערך מאוסף פריטי מידע ועוד. במידה ואינך מעוניינת בתואר שני במידענות אלא בתואר ראשון אין צורך בתואר ראשון כפי שציינת. בד"כ הדרשיה היא לבגרות מלאה, ציון פסיכומטרי של כ-430 ומעלה ומעבר של ראיון אישי. מוסדות הלימוד המציעים לימודי מידענות הינם:הטכניון - היחידה ללימודי חוץ והמשך, תפניטק, המכללה האקדמית בית ברל, מכללת תפנית, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה הפתוחה, מכללת הגליל המערבי ועוד.
אני ממליצה לך לפנות לכמה ממוסדות הלימוד בכל תחום בכדי לקבל פרטים נוספים ע כל מסלול לימודים כך שתוכלי לעשות את הבחירה הנכונה ביותר עבור עצמך.
כמו כן אם יהיו לך שאלות נוספות תוכלי לפנות לצוות היועצים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי לך בצורת לינק מתחת להודעה ליצירת קשר.