לאחר התלבטויות רבות, מבחני אישיות והתאמה באתרים שונים וכן התייעצות עם חברים ובני משפחה נשארתי יותר מבולבלת ממה שנכנסתי לכל התהליך. כל הגורמים הנ"ל הציעו לי עבודה המשלבת יכולת מנהיגות, כושר ביטוי ושכנוע, יצירתיות וכן מקצוע יוקרתי המעניק ביטחון כלכלי. אלו דברים שאני יודעת שחשוב לי שהמקצוע שאבחר יכלול. ממוצע הבגרויות שלי הינו 104 ופסיכומטרי 622 חשוב לציין שיש לי העדפה מובהקת ללימוד באוניברסיטה ולא במכללה. אינני חוששת מלימודים ארוכים / תואר שני אם זהו הדבר אשר יוביל אותי אל המקצוע האידאלי מבחינתי. אני אדם הומני כך שמקצועות המחשב חשבונאות וכו אינם מדברים אלי, אך בהחלט אוכל לציין שאוכל לעסוק במקצוע שיש בו גם מן הריאליות כדוגמת מנהל עסקים (למדתי 4 יח"ל בתיכון) בקיצור הרשימה מתנקזת ל: מנהל עסקים, תקשורת, אומנות, אדריכלות, משפטים ופסיכולוגיה. אני יודעת, זה הרבה, לכן אשמח לסיוע.. תודה מראש
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום נגה,
צעירים רבים מתלבטים מאוד לפני הכניסה ללימודים ואני מבינה את הצורך והרצון לבחור את המסלול הנכון כדי לא להתחרט לאחר מכן. מבין המקצועות שציינת ישנם 2 שאני חושבת ששווה לך לשקול שוב היות וציינת שחשוב לך בטחון כלכלי ותעסוקה. בתחומי האומנות בד"כ קשה יחסית למצוא עבודה והרבה פעמים התלמידים הופעים למורי אומנות או מרצים בעולם האקדמי. בפסיכולוגיה מסלול הלימודים הוא לא רק ארוך הוא מאוד תובעני, אחוז מאוד מאוד קטן מצליח לעבור את מבחני המעבר לתואר שני והרבה פעמים סטודנטים מוותרים מראש ומחלים כיוון לימודים לאחר התואר הראשון או משלבים אותו עם תואר ראשון נוסף בכדי למצוא אפשרויות עבודה נוספות. מקצוע נוסף שיכול להפריע לדרישות שציינת הוא משפטים, כיום ישנו עורך דין 1 על כל 4 אנשים במדינת ישראל. היות ובישראל לא כמו בחו"ל אין הגבלה על מספר עורכי הדין ומשפטים זה אחד המקצועות המבוקשים ביותר באקדמיה צעירים רבים מוצאים את עצמם עם סיום הלימודים ללא עבודה ומחפשים תחומים נוספים להשתלב בהם.
1. מנהל עסקים - מקצוע מאוד מבוקש ע"י הסטודנטים ונדרש בשוק העבודה. מדובר בתואר שניתן לשלב עם מסלולים נוספים כמו למשל משאבי אנוש או מימון והוא פותח דלתות רבות עם סיום הלימודים. מוסדות הלימוד המציעים לימודי מנהל עסקים הינם: המכללה האקדמית למנהל ולעסקים, הקריה האקדמית אונו, המרכז הבינתחומי בהרצליה, רופין, המכללה למנהל ועוד. ** אני ממליצה לך לפנות למוסדות הלימוד השונים לקבלת מידע נוסף על תנאי הקבלה ומסלולי הלימוד השונים שהם יכולים להציע לך. 2. תקשורת - תחום שהולך ומתפתח מאוד ברחבי הארץ וכך גם הדרישה אליו. פחות נלמד באוניברסיטאות אך מכללות מסויימות מעניקות תואר אוניברסיטאי עם סיום הלימודים כמו למשל מכללת ספיר. תואר שני בתחום בד"כ נלמד באוניברסיטאות. היות והתקשורת החברתית ומדית ההמונים ממשיכה להתפתח הדרישה תמשיך לעלות ודלתות רבות נפתות עם סיום הלימודים בתחום. מוסדות הלימוד המציעים לימודי תקשורת הינם: מכללת ספיר, המכון הטכנולוגי חולון, המכללה למנהל, מכללת רמת גן ועוד. 3. אדריכלות - בישראל הצורך באדריכלים איכותיים רק הולך וגדל עם השנים. 3 מוסדות הלימוד הנחשבים ביותר הינם: בצלאל, הטכניון ואוניברסיטת תל אביב. הלימודים נמשכים כ-5 שנים עמוסות בחומר לימודי והתנסויות רבות ומעמיקות והתחום נחשב בין תחומי הלימודים הקשים ביותר יחד עם רפואה, וטרינריה ועוד.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות תוכלי לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך.