שלום,שמי סיגל ואני כבר תקופה חושבת מה ללמוד ולא מצליחה כל כך להגיע לתשובה. אני אחרי השלמת בגרויות ומאוד מתחברת לשפות. ניסיתי לקרוא על נושאים אחרים ודווקא נושא השפות מעניין אותי מאוד. אשמח בבקשה אם מישהו יוכל לעזור לי.
נ
נועה סטרוז
לימודי שפות
שלום סיגל,
בעולם השפות קיימים תחומים רבים בהם תוכלי להשתלב: בלשנות, תרגום, לימודי שפות ועוד השאלה היא באיזה מסלול תרצי להשתלב.
1. לימודי תרגום ניתן ללמוד במוסדות לימוד רבים ברחבי הארץ - אוניברסיטת תל אביב, בית ברל, המכללה למנהל ועוד. המועמדים שיסיימו את הלימודים בהצלחה יוכלו להשתלב במגוון תחומים וביניהם חברות הוצאה לאור, עתונות, אולפני תרגום, חברות תרגום, אינטרנט, תחומי הקולנוע והטלוויזיה ועוד.
2. בלשנות - תחום תולדות השפה הטבעית וההבנה של הדרך בה אנו לומדים ומשתמשים בה. מוסדות הלימוד המציעים לימודי בלשנות הינם: במכללת אחווה, מכללת צפת, מכללת ספיר, אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר-אילן. בוגרי התואר בבלשנות יוכלו להשתלב בתפקידים כמו הוראת שפות שונות, הוראת כתיבה, כתיבה טכנית, קלינאות תקשורת, הוראת שפות, תרגום, עריכה לשונית, מידענות, השתלבות בתפקידים באקדמיה ללשון, ספרות. בעקרון כל תפקיד או תחום בו נדרש עיסוק לשוני כלשהו יכול להתאים לבוגרי התואר.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות והתלבטויות נוספות תוכלי לפנות ליועצים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך.