שלום רב, אני בן 25, לא למדתי בתיכון, זאת אומרת יש לי 12 שנות לימוד אבל לא היה לי שום מטרה בחיים אז הזנחתי את הלימודים. הלכתי לייעוץ , נתנו לי מבחנים כדי לדעת במה אני טוב ומה הן היכולות השכליות שלי, המייעץ הזכיר לי כמו שהרבה אנשים כבר אמרו לי מההיכרות איתי שיש לי יכולות שכליות גבוהות מהממוצע. המייעץ הציע לי ללכת ללמוד אדריכלות, עיצוב פנים, משפטים משולב מנהל עסקים, לוגיסטיקה והנדסת תעשייה וניהול. את האמת מאוד מושך אותי ללכת ללמוד אדריכלות (שזה 5 שנים) ומן הסתם שאני אצטרך גם להשלים את כל הבגרות מחדש ובנוסף גם לא שכחתי את הפסיכומטרי, כל התהליך יכול לקחת לי בין 7 ל-8 שנים אם אני יהיה עקבי, ככה שבגיל 32-33 יהיה לי תואר ראשון באדריכלות. לאבא שלי יש עסק באדריכלות ככה שיהיה לי מקום עבודה שיחכה (ה + היחידי כרגע אם מדברים במונחים של זמן). ההתלבטות המאוד קשה שלי היא הפחד שאני לא אוהב את המקצוע ושאני לא אצליח הרי אין לי כל ניסיון בלימודים, איך אפשר לדעת אם אתה אוהב משהו? מה כולם עושים? פשוט זורמים על מקצוע וזהו? זה 5 שנים שיכולים להיות בזבוז, וחשוב לי להיות מאוהב בעבודה ובמקצוע כדי להגיע להישגים. כל כך הרבה שנים שאני מתלבט ולא נותן שום צעד בנושא הלימודים אז החלטתי שאני עכשיו ייתן צעד רק מפחד שהוא יהיה לכיוון הלא נכון. תודה מראש.!
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום אמיר,
אין תשובה פשוטה לשאלה שלך. ישנם הרבה אנשים שמתחרטים לאחר תחילת הלימודים וכעבור שנה מחליפים מקצוע ובוחרים מסלול אחר. לך יש את היתרון שאבא שלך במקצוע והוא יכול להסברי לך קצת על הנושאים, הרעיונות ופרטים רבים שלמועמדים אחרים לאדריכלות אין. ממליצה לך גם להגיע לימים פתוחים ולהתייעץ עם סטודנטים שכבר לומדים את המקצוע עצמו בכדי לקבל רושם ראשוני, אך הניסיון שלך הוא זה שיקבע. עוד לא ראיתי בנאדם שרק אחרי 5 שנים הבין שמקצוע מסויים לא מתאים לו ולכן אני חושבת שאם אתה מאמין שמקצוע זה יכול להתאים לך שווה לך ללכת על זה ולהתחיל את התהליך.
בנוסף על כך גם אם תשלים את תעודת הבגרות ואחרי שנה תחליט שאדריכלות לא בשבילך, יהיו לך הנתונים לעבור למקצועות אחרים ושונים שאולי כן יהיו יותר מתאימים עבורך.
במידה ותרצה להמשיך ולהתייעץ ץוכל ליצור קשר עם היועצים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך.