היי,לא סיימתי 12 שנות לימוד ולכן אין לי בגרות מלאה. יש את האפשרות ללמוד בפתוחה ללא תנאי קבלה או להשלים תעודת בגרות שלמה פסיכומטרי ואז לנסות להתקבל למוסד אחר. אני מבולבלת ולא כל כך יודעת איך רואים לאחר מכן במקומות עבודה את העובדה שהתואר הוא מהפתוחה. מה אתם אומרים? וגם האם הלימוד בפתוחה הוא עצמאי לגמרי או שיש למי לפנות במידה ולא מבינים משהו?
נ
נועה סטרוז
לימודים אקדמאים ללא בגרות
שלום עדי,
בתחילת דרכה האוניברסיטה הפתוחה סחפה תגובות שליליות וחיובית מגופים ומקומות עבודה שונים. כיום המצב מעט שונה, כבר אין ביקורת על האוניברסיטה ועל רמת התואר שלה וישנם סטודנטים רבים המשתלבים במסלולי הלימוד שלה היות והיא יותר גמישה ומאפשרת הרבה פעמים עבודה במקביל ללימודים ולימודים עצמאיים מהבית עם עזרת המרצים והסגל בכל שאלה ובקשה. במידה ותחליטי בכל זאת שתרצי להשלים בגרויות תוכלי לעשות זאת גם בחינם בעזרה של גופים וחברות שונות ברחבי הארץ, צירפתי לך מאמר שיוכל לעזור לך להבין מעט על השלמת הבגרויות והתהליכים הכרורכים בכך. היות והאוניברסיטה הפתוחה לא מציעה מסלולי לימוד אינסופיים אני ממליצה לך קודם כל להחליט מה תרצי ללמוד ובמה ברצונך לעסוק בעתיד ורק לאחר מכן לבחור את מוסד הלימוד המתאים לך. בברכה, נעה