שלום וברכה אני מחפשת הרבה בימים אלו - איזה תחום עיסוק יכול להתאים לי מכל המבדקים שעשיתי בעבר וגם כמו שאני מכירה את עצמי, יש לי נטייה חזקה לתחום הארגוני, מנהלתי ביצוע משימות אדמינסטרטיביות, דיוק, ירידה לפרטים וכו'. העניין הוא שהראש שלי הוא לא מאד מתמטי, ורוב המקצועות בתחומים האלו הם בעלי אוריינטציה מספרית חזקה. יש לי תואר ראשון בניהול מאוני' בן גוריון שסיימת בהצטיינות יתרה, ואני עכשיו מאד מתלבטת לאיזה כיוון להמשיך. בשונה מהתחום המספרי, התחום המילולי דווקא מאד חזק אצלי, ואני מאד אוהבת להתעסק איתו. חשבתי על לימודי מידענות, אבל לפי מה שאני מבינה אין כל כך ביקוש בשוק למקצוע הזה. אשמח מאד לשמוע רעיונות / המלצות. תודה!
נ
נועה סטרוז
לימודי מידע - תואר שני
שלום רב, לימודי מידענות הם לימודים העוסקים בשיטות לאיתור, עיבוד וניהול מידע. מדובר בתחום לימוד פופולארי בקרב סטודנטים רבים ברחבי הארץ. הנגישות הגבוהה למידע שרק עולה וגוברת בשנים באחרונות הביאה עימה צורך ביותר אנשים מקצוע שעוסקים בהצפת מידע. תנאי הקבלה יחסית פשוטים - מועמדים בעלי תואר ראשון המוכר ע"י מוסדות הלימוד בארץ עם ממוצע של 80 ומעלה בתואר יתקבלו ללימודים. מוסדות הלימודים המציעים לימודי תואר שני במידענות הינם: אוניברסיטת בר אילן (גבעת שמואל), המכללה האקדמית דוד ילין, אוניברסיטת חיפה ועוד.
התואר פותח בפני בוגריו דלתות רבות במגוון תחומים בעולם העסקי, בספריות, מכוני מחקר, העולם האקדמי ועוד.
אני ממליצה לך לפנות לכמה ממוסדות הלימוד השונים בכדי לקבל מידע נוסף על תנאי הקבלה שעלולים להשתנות בין מוסד למוסד וכדי לקבל פרטים על תחומי העיסוק הנוספים שיכולים להיות פתוחים עבורך. צירפתי לך מאמר המסביר לעומק על התואר, מסלולי הלימוד, תנאי הקבלה ועוד.