היי, יש לי תואר במנהל עסקים שעשיתי בחול. נכון להיום, אני עובד כבר כשנה וחצי במחלקת שימור לקוחות בחברה פיננסית. אני מרגיש תקוע ושאין לי לאן להתקדם שם. ההתלבטות שלי היא האם לעשות תואר שני, ובמה? חשבתי על כלכלה. אני רוצה תואר ממקצע ולא כולל כמו מנהל עסקים. מצד שני, חשבתי אולי לעשות קורס שימקצע אותי יותר כמו למשל ניתוח דוחות כספיים. אבל ממה שבדקתי קהל היעד לקורס הזה הם אנשים מנוסים ומנהלים.
מה לעשות? אני מושך את זה יותר מידי זמן...
אודה לכם מאוד על עזרתכם
נ
נועה סטרוז
לימודי תעודה או תואר שני
שלום חן,
בכדי להחליט האם ללמוד קורס או תואר שני עלייך לשקול את היתרונות והחסרונות בכל מסגרת. בתואר שני הלימודים בד"כ יותר ארוכים והם לעיתים קרובות יותר כוללניים, אך מקנים לך מעמד אקדמי שחברות מאוד אוהבות לראות היום על הנייר. מצד שני לימודי תעודה שהם לעיתים קרובות קצרים יותר נותנים לך תעודה ומקצוע שתוכל להתחיל לעסוק בו בצורה כמעט מיידית אך הם גם קובעים את המסלול אליו אתה נכנס כבר לפני הלימודים שלא כמו בתואר שני בו תוכל לפנות למגוון מקצועות בסיום התואר בלימודי תעודה במרבית המקרים פתוחה בפנייך אופצית תעסוקה אחת בלבד.
אני ממליצה לך לשקול את תחום העבודה בו תרצה לעסוק ובכך להקל על עצמך בבחירת הכיוון ללימודי תעודה או תואר שני מלא.