אני שוקל לשנות מסלול בחיים ולעשות תואר ראשון (אחרי לימודי תעודה שעשיתי והגעתי למסקנה שהמקצוע לא מתאים לי). אני מתבייש להגיד, אבל בכנות - אין לי כרגע מושג מה אני רוצה ללמוד. לכן אני חושב שהדבר הנכון לעשות כרגע יהיה ללכת לייעוץ. השאלה שלי: מישהו יכול להמליץ על סוג ייעוץ מסוים או מכון ספציפי שהלך אליו ועזר לו? איך בוחרים את המכון/יועץ הכי טוב בשביל כל אחד?
תודה.
ש
שני יונגר
אולי קואוצ'ינג יותר יתאים לך
שלום יאיר,
אין מה להתבייש בכך שאתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות למרות שכבר התנסית ולמדת. לצערי המצב הזה נכון לרבים רבים מאוד. איך לבחור מכון ייעוץ אני לא יכולה לעזור לך. אני רק מציעה שתבדוק בכמה מקומות ותשמע מה הוותק שלהם ומה הגישה הכללית שלהם בייעוץ חשוב שתתחבר לגישה שלהם כי אם לא אז הייעוץ לא יהיה לך טוב. אני באופן אישי מאוד בעד ייעוץ בדרך כלל, אך ייתכן מאוד שבמקרה שלך מכיוון שכבר למדת מקצוע שאתה לא מעוניין בו אולי כדאי שתשקול קואצ'ר לקריירה ולאו דווקא ייעוץ של מכון שיגיד לך שאתה חזק בתחום אחד או אחר. קואוצ'ר יכול לעזור לך להגיע למסקנה מה אתה רוצה לעשות בחיים ומשם תוכל לחפש לימודים שיביאו אותך לאותה נקודה, כי הרי הלימודים הם רק הכלי באמצעותו מתחילים קריירה. חשוב על כך.
בברכה, שני
מ
מיטל
תגובה ליאיר
יאיר, אין מה להתבייש רבים גם עשו את הטעיות האלו וגם כמוך לא יודעים מה ללמוד
נ
נועה סטרוז
יעוץ לימודים
שלום רב, ישנם רבים וטובים שמתחרטים באמצע או אחרי מסלול לימודים מסויים, לא כל מקצוע שנוץ לפני הלימודים נוצץ ומעניין גם אחריו ואין שום בושה בהחלפת מסלול, להיפך זה עדיף בכדי למצוא מה באמת מעניין אותך, כדי לקום בבוקר שמח שבחרת במשהו שאתה אוהב ונהנה ממנו.
ממליצה לכל מי שלא בטוח במסלול הלימודים שלו או במקצוע בו ירצה לעסוק לפנות לצוות הייעוץ שלנו שיוכל להכווין אותו למקומות ולתחומים המתאימים עבורו באמצעות הטופס המקוון המצורף כאן.