יש לי ממוצע 82 בבגרות ללא פסיכו יש לי אפשרות ללמוד עם הנתונים האלה תואר בחינוך כללי או תיירות במכללה בעיקרון איני יודעת מה אני רוצה ללמוד ומתלבטת אם לעשות את התואר אני חוששת שאם אבחר לעשות גם אחרי התואר לא ידע מה הכיוון שלי ויהיה שוב בברוך .שקלתי את האפשרויות שיש לי והבנתי שגם אם אעשה פסיכו אז הסכם שלי יהיה נמוך האם יש באוניברסיטה העברית מכינה שאפשר להתקבל אליה ללא פסיכו ?. אני מתלבטת כבר שנתיים אחרי סיום השירות אני בת 22 לא יודעת אם יעוץ מקצועי יעזור לי .מה לעשות קורס או שעדיף להתחיל תואר במה שאני יכולה לעשות חינוך או תיירות ?
ש
שני יונגר
לימודי חינוך ללא פסיכומטרי
שלום עדן,
ראשית ממוצע 82 בתעודת הבגרות הוא ממוצע מאוד נמוך. האפשרויות שלך ללא פסיכומטרי למסלולי הלימוד לחינוך הן רבות למרות זאת. תוכלי לראות בקישור שצירפתי לך למטה רשימה של מכללות שאינן דורשות פסיכומטרי. לגבי לימודי תיירות תנאי הקבלה מחייבים פסיכומטרי עד כמה שידוע לי. לגבי מכינה, ללא ידיעה ברורה מה את רוצה ללמוד, לדעתי מכינה יכולה להיות בזבוז של זמן. אמנם את בסה"כ בת 22 אז זה בהחלט בסדר לא לדעת מה את רוצה לעשות בעתיד, אך אם תסיימי תואר ראשון בציונים מספיק גבוהים תפתחי לעצמך אפשרויות לתארים מתקדמים או להסבה מקצועית כאשר תהיי מנוסה יותר ואולי כבר תדעי קצת יותר מה את רוצה לעשות. דבר אחד חשוב להבהיר, לימודי תואר ראשון בחינוך הם לימודים עמוסים ולא פשוטים. אך קחי בחשבון כי תמיד מותר להתחרט אם תמצאי תוך כדי הלימודים מסלול שמעניין אותך יותר, רבים עושים ועשו זאת לפניך. דבר נוסף, אם הבחירה באחד משני המקצועות היא מחוסר אפשרויות פנויות, אני רוצה להפנות אותך לאוניברסיטה הפתוחה ולשלוחותיה שם יש הרבה מאוד תארים שאינם מחייבים מעבר לתעודת בגרות שאולי יתאימו לך יותר. כדאי שתבדקי זאת.