יש לי תואר ראשון בכימיה מ-1982 מ- NYU מנסה לחזור לעבודה כבר כמה שנים לאחר 25 שנים של גידול ששת ילדי. איזה תואר שני יעזור לי להשתלב בשוק העבודה הכי טובה?
ע
ענת מאוניברסיטת ת"א
תגובה מאוניברסיטת תל-אביב
הי, תואר שני מחקרי בתחום הכימיה, לאחר שנים כה רבות בהן לא עסקת בתחום, נראה לי לא ריאלי בעליל מכל הבחינות, החל במציאת מנחה וכלה בהשתלבות בעבודה בתחום. עם זאת, אפשר להציע מספר תחומים שנשענים על הרקע בכימיה: - מעבדנות רפואית - מדעי התזונה (דיאטנית) - רוקחות - הוראת כימיה - מידענות והשתלבות בעבודה בחברות תרופות, חברות לאיתור מידע או ספריות אקדמיות - תואר שני במינהל עסקים והשתלבות בארגונים וחברות רלוונטיים - אפשר גם קורסים כגון ניטור ניסויים קליניים או תועמלנות רפואית
שיהיה בהצלחה! מיכל בן יוסף המרכז לייעוץ לימודי אוניברסיטת תל אביב
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע כקריירה שנייה
שלום רחל,
אני חושבת שכדאי שתחשבי לאיזה תחום היית רוצה לפנות היום בקריירה שנייה, כפי שאומרים. את מוכרחה לזכור כי עניין הגיל הוא קריטי בבחירת המקצוע ללימודים והחל מגיל מסוים יש מקצועות או תחומי לימוד שפשוט לא כדאי לפנות אליהם כי תמצאי רק דלתות סגורות. לדעתי, כדאי שתחשבי במובנים של מקצועות המתאימים לעצמאיים כך שתוכלי לדאוג לעצמך במציאת עבוד, מהיכרותי עם השוק הישראלי יהיה לך מאוד קשה למצוא כל מסגרת אחרת גם עם תואר שני. לכן תואר אינו דבר הכרחי. כדאי שתחשבי מה היית רוצה לעשות באיזו מסגרת היית רוצה לעבוד ומה את אוהבת או מעניין אותך. היכנסי וקראי על התחומים הללו כאן באתר למשל ותיחשפי לרעיונות שאולי יתאימו לך. במידה ויהי לך כיוון קצת יותר מוגדר, אשמח אם תחזרי אלי ואוכל לנסות ולכוון אותך ללימודים רלוונטיים באותו התחום.