אני רוצה לדעת כמה זמן הלימודים בכל אחד מהתחומים? לאן הם יכולים לכוון אותי בחיים? מה הקריטריונים שאני צריכה לעמוד בהם על-מנת להתקבל? מה שנת הלימודים כוללת (מסלול)? מה עלות שנת לימודים? האם אני צריכה ניסיון ורקע קודם? ומה זה נ"ז??
ש
שני יונגר
התלבטות לגבי מספר תחומי לימוד
שלום יעל,
לימודי תאטרון ובימוי יכולים להילמד גם לתואר אקדמי וגם ברמת לימודי תעודה וכך גם לגבי לימודי טיפול. כך גם העלויות משתנות החל מעות לשנת לימודים של 11000 ש"ח בערך שהוא שכר הלימוד האוניברסיטאי ועד לעלות של בערך 30000 ש"ח לשנה במסלולים הפרטיים. לגבי נושא הטיפול, קיימים למעשה שני מסלולים עיקריים לעיסוק בטיפול. עיסוק בטיפול דרך לימודי טיפולים אלטרנטיביים וכן לימודי טיפול לבעלי רקע אקדמי. הרקע האקדמי הנדרש הוא בדרך כלל מתחומי הפסיכולוגיה או תחומים טיפוליים אחרים או לימודי חינוך. אפשר גם ללמוד לתואר ראשון בתחום המשחק התאטרון והבימוי ופשוט לעשות השלמות וללמוד טיפול. את פשוט חייבת להחליט לאיזה מסלול את רוצה ללכת, כי השאלה שלך מאוד רחבה וקשה מאוד במעמד הפורום לתת תשובה מספיק מדויקת וכן להסביר את כל הנושא בכללותו. לגבי נ"ז אלו ראשי תיבות של נקודות זיכוי. בכל תואר אקדמי יש ללמוד מספר נקודות זיכוי משתנה כדי להיות זכאים לתואר ראשון.