אני מחפשת כיוון ללימודים כבר הרבה זמן לאחרונה סיימתי מכינה לשיפור בגרויות ממוצע שלי 83 אין לי פסיכומטרי ואני לא חושבת לעשות יש לי התלבטות אם ללמוד קורס או תואר אני מתעניינת מצד אחד בלימודים של משהו שקשור לרפואה למרות שאני ממש לא טיפוס ראלי או לימודים של יופי עיצוב בגדים תספורות אבל מפחדת כי זה קורס וזה להיות עצמאי .וגם בכל הקשור לייעוץ ופסיכולוגיה מעניין אותי מה לעשות?
ש
שני יונגר
לימודים לתואר ראשון ללא פסיכומטרי
שלום עדן,
ממוצע הבגרויות שלך בהחלט לא גבוה. כך שבכל מקרה אם את לא שוקלת שיפור ממוצע בגרויות ההיצע של הלימודים עבורך מצומצם. אם את אדם לא ראלי ומעדיפה תחומים הומניים, זה בסדר גמור. לגבי תחומי הרפואה למיניהם, חשוב להדגיש כי יש תמיד נגיעה ראלית בתחומי הלימוד הללו. לגבי העובדה שאת לא רוצה לעשות פסיכומטרי היא מצמצמת את האפשרויות אפילו יותר. את כן יכולה להתקבל ללימודים בתחומי הרפואה המשלימה, אבל לא ללימודי אקדמיים בתחומים אלו כי הם מחייבים פסיכומטרי בכל מוסדות הלימוד. לגבי לימודים הומניים שם יש לך הרבה אפשרויות גם ללא פסיכומטרי וללא שיפור בגרויות, ולכן צירפתי לך מאמר העוסק בלימודים לתואר ראשון ללא פסיכומטרי. רק קחי בחשבון כי את הלימודים האקדמיים את חייבת לקחת ברצינות רבה יותר מאשר את הבגרויות שעשית, כי אם את רוצה לעסוק למשל בטיפול, את תהיי חייבת להמשיך ללמוד לתואר נוסף או לתעודה, הציון בתואר הראשון שלך קריטי לקבלה. בכל מקרה רק התואר הראשון אינו מספיק בפני עצמו.