שלום רב, לפני שנה סיימתי תואר ראשון בשיווק טכנולוגי במכללה האקדמית ספיר. מאז אני מתקשה למצוא עבודה. האם מומלץ ללמוד לתואר שני באוניברסיטה בלבד ? אני רוצה ללמוד תואר שני פרקטי , עם יותר "בשר" כזה שיפתח דלתות בפניי בסיום לימודיי , לצערי , התואר הראשון שלמדתי הוא לא כזה. סיימתי עם ממוצע די נמוך (80) אני מניח שאהיה חייב לעשות השלמות האם זהו המצב ?
תודה מראש למגיבים
מ
מיכל בן יוסף
תגובה מאוניברסיטת תל-אביב
היי, קשה לתת תשובה חד משמעית לשאלותיך. התשובה תלויה בסוג התואר השני בו אתה מעוניין, האם מדובר בתואר שמסתמך על הרקע שלך כבעל תואר בשיווק, או בתואר בנושא אחר לגמרי שסביר שיצריך כמובן השלמות. לגבי מוסד הלימוד, כמובן שתואר שני באוניברסיטה הוא יוקרתי ומוערך, אך יש גם מכללות שמציעות תארים שניים ברמה גבוהה. יש לבדוק כל מוסד וכל תואר לגופו.
בהצלחה, מיכל בן יוסף המרכז לייעוץ לימודי אוניברסיטת תל אביב
ו
ולד
לא אכפת לי לעשות השלמות במידת הצורך
ראשית, המון תודה על התגובה . אם יש מסלול לתואר שני לאנשי שיווק, מסלול מבוקש וטוב אז אלך במסלול הייעודי לאנשי שיווק ,אבל, במידה ויש לפנות לדרך חדשה, אעשה זאת. מטרת העל היא לא סתם תעודה אלא תואר שני עם אפרויות תעסוקה .
בברכה,ולד
ש
שני יונגר
לאו דווקא תואר שני
שלום ולד,
בכל מה שסיפרת כאן חסר הפרט החשוב ביותר. באיזה תחום אתה מחפש עבודה? אם לא אדע במה אתה רוצה לעסוק לא אוכל לתת לך תשובה. לגבי תואר שני פרקטי, גם התואר הפרקטי ביותר הוא בדרך כלל תואר תאורטי ברובו שלמעשה לא נותן כלים פרקטיים לעבודה. בנוסף לכך, אני לא תמיד בעד עוד תואר אקדמי, לפעמים זה בכלל לא יתרון ודווקא עדיף לפנות לכיוון של לימודי תעודה. השיקול צריך להיות באמת איתור מקצוע הולם לציפיות שלך ולתעסוקה לאחר מכן. אתה מוזמן לחזור ולהגדיר במה תרצה לעבוד, כלומר באיזה תחום עיסוק מדויק ככל שתוכל תרצה לעסוק כדי שאוכל לתת תשובות טובות יותר מזו.
בברכה, שני
ו
ולד
אני רוצה לעסוק במקצועות ההיטק
הבעיה הראשונה, אני לא יודע מהו המקצוע שייתן לי פרספקטיבה לעתיד . מגוון מקצועות ההייטק הוא כמו בור ללא תחתית מבחינתי כי אני לא יודע לאיזה מקצוע יש ביקוש בהווה שלא לדבר על העתיד. ובעיה שנייה היא עניין הגיל, כיום אני בן 31 . יהיה על בלתי האפשרי להיכנס לתחום.
אני מניח ששילוב בין שיווק והייטק זה התחום , קידום ושיווק באינטרנט זה אמנם נשמע יפה אבל ללמוד קורס במקצוע זה (אני יודע שקיים קורס כזה) נראה כמו בזבוז כסף . זהו תחום די צר שבהחלט ניתן ללמוד לבד בסיוע מנועי החיפוש למינהם . אם תוכל להציע תחום יוקרתי יותר שמשלב בתוכו גם את השיווק הרשתי וגם עוד דברים, זה יעזור לי מאוד.