שלום, הינני חייל משוחרר מזה שנה וחצי, אני מעוניין ללמוד לתואר ראשון אך מתלבט בין כמה עולמות שונים. מצד אחד רוצה לממש את החלום שלי שהוא מוזיקה, יצירת מוזיקה, הלחנה, סאונד וכל מה שקשור לתחום זה. הבעיה היא שלמיטב ידיעתי תחום זה אינו מכניס פרנסה כמו שצריך וזה עלול להיות סיכון לבחור בתחום הזה. מצד שני תחום לימודי ההנדסה גם מעניין אותי באיזשהו אופן וגם בעל הכנסה טובה לאחר הלימודים כנראה, אך אני אוותר על החלום של להיות מוזיקאי... השאלה היא האם בתחום המוזיקה אפשר להרוויח כראוי בישראל? יש מקצוע שמשלב בין הנדסה למוזיקה? יש מקצוע לימודי שמשלב מוזיקה\סאונד ומכניס משכורת גבוהה ולימודים של כמה שנים עם תואר? אשמח לעזרה! תודה
ש
שני יונגר
יש לי הצעת פשרה
שלום ליאור,
יש אנשים בתחום המוזיקה בישראל שמשתכרים יפה מאוד ורבים אשר אינם גומרים את החודש וממשיכים לעבוד לאורך שנים רבות בעבודות סטודנטים כדי להשלים הכנסה. מה שכן בתחום הטכני של המוזיקה והיצירה של המוזיקה ניתן למצוא מקורות פרנסה יציבים יותר, כך שאולי כדאי שתשקול את התחומים הללו. צירפתי לך בקישור למטה מאמר העוסק בתחום טכנאות הסאונד והקול שאולי יעניין אותך. התחום הזה לא יגביל אותך לעסוק ביצירה הפרטית שלך במקביל. מה דעתך?