אני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד לעסוק יש תחומים שמעניינים אותי אני יותר הומני מריאלי אבל גם יש לי ממוצע בגרות 80 ואין לי פסיכו אני חושבת שיהיה לי קשה לעשות פסיכומטרי כי אין לי אנגלית טובה אני לא יודעת לאיזה כיוון לפנות אם לעשות פסיכו ואז לפי הנתונים שיהיה לי לבחור מה אני יכולה ללמוד או לא
ש
שני יונגר
התלבטות לגבי בחירת מסלול לימודים
שלום עדן,
ראשית, שיפור השפה האנגלית כדאית בכל מקרה. היום כמעט לכל תפקיד בכל עבודה השפה מאוד חשובה, כי בה עושים שימוש כמעט בכל תחום בחיים. לגבי חוסר הידיעה שלך לגבי מה את רוצה לעשות ובמה תרצי לעסוק זו השאלה החשובה כאן, כי ללמוד שפה אפשר ולשפר ולעשות פסיכומטרי אפשר או למצוא פתרונות אחרים, הכל אפשרי רק צריכים לדעת לאן רוצים להגיע. עצם העובדה שאת יודעת שאת טיפוס הומני, זו כבר התחלה טובה. עכשיו כדאי מאוד שתשבי וחשבי מהתנסויות העבר שלך- צבא או שירות לאומי, התנסויות בבית הספר וחוגים וכו' במה את חזקה, כלומר מהן התכונות החזקות שלך. בנוסף, חשבי איזה סוג עבודה היית רוצה לאחר הלימודים, במשרד, עבודה עצמאית ללא אנשים, הוראה או הדרכה או כל עבודה פרונטלית וכו'. אם את לא מצליחה לעשות זאת לבד, יש מכונים המציעים ייעוץ בתחום הכולל מבחנים פסיכוטכניים וייעוץ עם פסיכולוג תעסוקתי. מהם תקבלי לפחות כיוון כללי של כישורים לעומת מקצועות בתחום הכישורים. אשמח לשמוע ממך התלבטויות נוספות בעקבות הדברים שכתבתי לך.